Varför är Tatueringar och Sailors så nära samband?

Tatueringar och seglare tycks gå ihop som glass och äppelpaj i många kulturer, med soldater som är känd för sina ofta prålig och omfattande Tattoo Art. Medlemmar av militären är också tatuerat ofta, för många av samma skäl som seglare är. För en tid i väst, har tatueringar i själva verket visade negativt, eftersom de sågs som utom räckvidd för sjömän och andra medlemmar i underjorden, i stället för hederliga människor. Även tatueringar har blivit mer acceptabelt i samhället och de blir allt vanligare, tycks det troligt att det alltid kommer att finnas ett särskilt samband mellan tatueringar och seglare.

Folk har tillämpat tatueringar för sig själva och varandra i tusentals år. I Europa bevarade organ från myrar visar tecken på tatuering, och det finns skildringar av tatueringar med konstverk från många kulturer runt om i världen. I vissa regioner i världen, tatuering traditioner är tusentals år gamla, i Europa, tatuering tonas ut med uppkomsten av kristendomen, försvinner tills den återinfördes av ingen annan än seglare. Detta förklarar förmodligen sambandet mellan tatueringar och sjömän i västra fantasi. Som europeiska sjömän utforskat världen, har man haft flera stammar med en historia av tatuering och sjömän började genomgå processen för att skapa ett levande minne av sin resa. Redan i slutet av 1500-talet, återvände sjömännen till Europa med tribal tatueringar, visa dem för andra seglare och för samhället i allmänhet, och för en kort tid, var tatueringar så på modet bland de europeiska överklassen, tillsammans med ett urval av body piercings som infördes också till Europa av sjömän.

Sailors började få tatueringar varje gång de rest till minne resor och de platser de besökt. De lärde sig också tatuering tekniker, och på denna punkt, tatueringar och sjömännen blev tätt sammanflätade, som sjömän använt polynesiska och asiatiska tatuering tekniker för att tillämpa västerländska teman och mönster. Med tiden utvecklades en hel stil nautiska tatuering, med en mängd symboler som representerar olika saker. Till exempel skulle en fyr guide sjöman hem, medan en sköldpadda uppgav att en sjöman hade passerat ekvatorn. För sjömän som passerat datumgränsen fick en drake, och en sparv kan tillkomma för att markera en viss segling milstolpe, liksom 5. 000 miles (8. 047 kilometer) i jämn segling. Många andra exempel på traditionell nautiska tatueringar kan ses i nautiska museer, tillsammans med beskrivningar av deras innebörd.

Tatueringar och sjömän går tillsammans i västerländska tänkandet, eftersom sjömännen har en mycket lång historia av tatuering, komplett med sin egen kulturella bakgrund och mening. Deras tatueringar berättar också komplicerade historier, med människor som är bekanta med nautisk tatueringar bokstavligen läsa en sjöman kropp för att lära sig om var han eller hon har gått. Medlemmar av militären antog också tradition av tatueringar för att symbolisera deras egna resor och milstolpar i utbildning, och man kan notera att hamnstäder och militära städer tenderar att ha en tatuering blomstrande näringsliv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.