Vad finns olika typer av serieböcker?

Även om de flesta människor tänker på superhjältar när de tänker på serietidningar, finns det flera andra genrer för samlare att njuta. Förutom superhjälte, den viktigaste genrer för serier är: alternativ /esoterisk, manga, science fiction, fantasy, action /äventyr, skräck, humor, romantik, barn och vuxna. Superhjälteserier är mest populära i USA. Superhero serieböcker liknar dagens moderna mytologi, med fantastiska miljöer och karaktärer med övermänsklig makt och förmågor. Exempel på superhjälteserier inkluderar Wonder Woman, X-Men, Superman, Spiderman och Batman.

Alternativ /esoterisk serietidningar är mer realistiskt än superhjälte serietidningar, men de behöver inte nödvändigtvis vara äkta till liv . Läsare som vill tänka lite mer om vad de läser i åtnjutande av dessa serietidningar. En del handlar om påhittade händelser, medan andra är skol-eller baserade på historia. Dessa serier tenderar att få mer kritiska erkännande och hyllats. Exempel American Splendor, Strangers in Paradise, Ghost World, och Sandman.

Manga serietidningar är japanska. I USA är dessa böcker översatta till engelska. Med populariteten för dessa serier, är stilen ofta tillverkas även i andra länder än i Japan.

Science fiction-serier berätta futuristiska historier som innehåller avancerad teknik och, vanligtvis, resa genom rymden. Många superhjälte serieböcker faller också inom science fiction-kategori på grund av stormakterna och vapen som ingår. Ändå superhjälte serietidningar tillhör en egen kategori.

Fantasy serietidningar involvera fantasy varelser, svärd, trolldom och mytologiska figurer. Några av de mest framgångsrika fantasy serietidningar också blivit mycket framgångsrik fantasyromaner. Ett exempel på en fantasi serietidning som har haft stora framgång är Conan Barbaren serien.

Action /Adventure serietidningar normalt inbegriper tecken som inte har särskilda befogenheter. Snarare är de vanliga människor som upplever en konflikt. De flesta av karaktärerna är dock detektiver eller poliser, och berättelsen fokuserar på deras strider mot brottslingar.

Horror serietidningar funktionen tecken som zombies, monster och vampyrer. Dessa serier tenderar att vara ohyggliga och ofta innehåller nakenhet och svordomar. Humor serier i allmänhet också innehålla mörka teman. De är inte helt roligt, som en tecknad serie som finns i söndagstidningen skulle vara. Humor serieböcker ofta gå över i många olika genrer av serietidningar.

Romantik serietidningar involvera berättelser om kärlek och relationer. Många gånger är dessa serietidningar över även till andra genrer. I själva verket, serietidningar som är strikt när det gäller romanser inte längre är mycket vanliga. Barnens serieböcker är också inte så vanligt, eftersom de flesta serier är inriktade mot en vuxen publik. Serier som är inriktad mot barn i allmänhet är nyckfull och humoristisk.

är vuxna serietidningarna behandlade underjordiska publikationer seriealbumet genre. Ändå finns det många vuxna serier att välja mellan. Många vanliga bokhandlar och även serier boklådor bär inte denna genre. Snarare är mest nedladdade från Internet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.