Vad bör jag veta om Classical Guitar Strings?

Klassisk gitarr är bred hals, acoustic, ihåliga arbetsföra gitarrer används för att spela klassisk musik, flamenco, spanska, Mariachi, jazz och ballader. De kan också användas för fyll-arbete för att ge smak åt låtar som skapats i andra genrer. Ett exempel är Madonnas La Isla Bonita , en danslåt featuring spansk gitarr löper genom. är mest klassisk gitarr strängar idag tillverkade av nylon för en varm, full, melodiskt ljud. Bass strängar använder antingen en försilvrade eller brons linda runt en flertrådade nylon kärna. Silver strängar har en tendens att förgifta och bör torkas av med en bomullsduk efter att ha spelat. Företräde om silver eller brons strings bas är subjektiv, med silver skapa en briljant ton, och brons en varmare klang.

Classical Guitar Strings omfatta antingen klar diskant strängar, svart tripplar (ibland röd) eller rättas diskant. Klar diskant strängar en traditionell klassisk ljud, medan svart /röd tripplar producera högre övertoner och är mer distinkta. Rättas tripplar är konstruerade för att ha en mycket konsekvent diameter längs hela strängen och anses i allmänhet vara varmare ljuda.

klassisk gitarr strängar finns i olika spänningar för att passa olika spelstilar. Spänningarna allt från superlätta spänning (SLT), att tända spänning (LT), medelhög spänning (MT), hög spänning (HT) och super hög spänning (SHT). Ju större spänning större kraft på gitarrhalsen. Högre spänning strängar är starkare, fylligare klingande, styvare, och kräver mer finger styrka, relativt sett. Experimentera för att hitta rätt spänning till din spelstil.

Ursprungligen klassisk gitarr strängar gjordes av catgut (vanligen fårmjölk tarmar), men få sträng beslutsfattare sälja katgut strängar idag. Catgut håller inte sin tonhöjd lång och har en tendens att bryta. På grund av dessa problem en del återförsäljare garanterar inte katgut strängar. Ibland händer det att en hobby med en klassisk gitarr vill spela rock-stil musik och hoppas att få en rockigare ljud genom att ersätta klassisk gitarr strängar med stål -core strings, spara bekostnad av att köpa en annan gitarr. En klassisk gitarr har inte en stödjande truss rod i halsen på grund av spänningen utövades av nylon strängar är inte stor nog för att kräva en. Gitarrsträngar göras med en kärna av stål, som används på stål-strängad akustisk gitarr, bör inte användas på en klassisk gitarr, eftersom de kommer att förvränga eller bryta nacken. Klassiska tuning nycklar är inte heller konstruerade för extra spänning som krävs för stål-strängar kärna, och kanske inte kan dra i trådarna för tonhöjd. En kompromiss, men inte att rekommendera, kan lätt spänningar silke och stål strängar gitarr med silke kärnor (jämfört med stål kärnor). Dessa är silke-core strings insvept i stål. Medan de utövar mer spänningar i nacken än klassisk gitarr strängar, är det betydligt mindre än den som krävs i stål-strängar kärna. Tänk dock dessa strängar kan fortfarande leda till att halsen bågen, beroende på vilket instrument, och med tiden kan styckas i nötter och sadlar för att stödja mindre nötande nylon strängar. Dessutom är halsen på en klassisk gitarr bredare än sin akustiska kusin, vilket gör det mindre än idealisk för att spela genrer utanför dessa var avsedda för.

Klassisk gitarr producera kompromisslöst ljud från livgivande staccato rytmer från klassiska stycken till oemotståndlig, romantisk riff som leder tankarna till rik, blå Medelhavet och passionerad kärlek som delas mellan mörk-haired lovers. Om du inte har behandlat din klassisk gitarr till nya strängar nyligen, kanske dags att återuppväcka din kärlek till denna vackra, traditionella gitarr. Några utmärkt tillverkare av klassisk gitarr strängar omfatta Labella, Augustinus, Aranjuez, Martin, D'Addario och Hannabach, bland många andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.