Vad bör jag veta om Akryl målning?

Akryl målning är en givande tidsfördriv för artister som tycker om att använda en färg som är både mångsidig och utmanande. Konstnärer har möjlighet att ändra egenskaperna för akrylfärg för att uppnå de ser de försöker skapa. Utmaningarna involverade i akryl målning kan övervinnas genom att veta om dem i förväg, och planering kring dem. Det finns flera saker att tänka på när du använder akrylfärg. Det viktigaste är att akrylfärg torkar snabbt. Bara krama en liten mängd färg ur röret vid en tidpunkt, och använda det snabbt. Var försiktig dock. Akrylfärg är också mycket svårt att avlägsna när de har torkat. Lösningsmedel för borttagning av färg, men de kan inte användas för små misstag. De kommer att flytta allting ner till duken.

Ett snabbtorkande färg betyder också att blandning kan bli mycket svårt efter en mycket kort tid. Att komma runt detta problem, måla små delar av duken så fullständigt som möjligt innan vi går vidare till nästa. Har en uppfattning om de detaljer du vill tillägga som kan kräva blandning, och införliva dem som du går.

För att få bästa resultat när akryl målning, förbereda duken med konstnär-grade gesso. Smooth detta på duken, då tillåta tillräcklig torktid före målning. Även detta steg är inte nödvändigt, kommer det att hjälpa måla binda mer säkert till duken. Gesso finns i många färger och kan användas som back droppe av en målning. Eftersom akrylfärg är snabbtorkande, blandas ibland är svårt. Det är bättre att måla i små områden åt gången, sedan blandning som behövs, för att sedan använda en färg i taget över hela duken. Ett medium kan användas för att bromsa torkningen, men inte mycket. För färg på paletten, bör enstaka dimma med en vattenflaska medverka till att behålla tillräckligt våt att använda.

akrylfärg kan antingen göras tunnare eller tjockare genom tillsatser. Tillsatser är en av ett konstnärer bästa verktyg när akryl målning. Inte bara kan de ändra tjockleken på färg, men de kan också ändra finish, torktiden och insyn nivå. Vatten kan också läggas till i akrylfärg för att tunna ner. Använder mer än 30% vatten blandas in i färgen, men kan bryta ner färgens egenskaper och göra det obrukbart.

Var noga med att utplåna din pensel ofta när akryl målning. Med tjock färg, kan färgen torka upp och bilda tjocka globs på din pensel. När man använder tunnare färg, kan extra droppar rymt penseln och på dina konstverk.

Akryl målning lämpar sig lätt till blandteknik konstverk. Akrylfärg är nästan omöjliga att ta bort efter att de har torkat. Detta innebär att en konstnär kan använda oljefärger, krita, penna, kol och andra konstnärliga medier på sina målningar utan att förstöra det arbete de redan har gjort.

städa upp efter akryl målning är lätt eftersom färger är vattenlösliga. Skölj penslar bort med vatten och torka noga. Arbete ytor skall torkas upp omedelbart efter spill förhindra färgning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.