Vad bör jag tänka på när man söker efter danslektioner?

Många människor har en önskan att dansa. Vare sig det gäller personlig vinst eller lämplighet, eller som en hobby, dansar en bra form att uttrycka sig själv. "Formella" Dancing har tagit ett steg tillbaka till den mer fritt formulerad rock and roll dans, men lektionerna är tillgängliga för nästan alla former av dans, från swing till salsa. När du letar efter ett ställe att ta danslektioner, bör en person fundera på vilken dans han eller hon är intresserad av, i vilket syfte, och kostnaderna. Den första fråga att behandla är: vilken typ av dansa? Någon som ogillar par dansar borde förmodligen inte ta balsal, och en person som gillar countrymusik ska inte hamna i linje dansa. Personen bör överväga att hans eller hennes musik och preferenser dans, samt konditionen. Vissa former av dans, såsom salsa och balsalen, kan vara mycket fysiskt krävande, medan andra är lättare att anpassa till individens fitness. Vissa danser finns också oftare utanför en studio än andra. De flesta platser med ett dansgolv kan få folk Linedance på den, och vissa centra erbjuder squaredans eller land grupper dans. En person bör överväga hur mycket han kommer att kunna använda sin dans kunskaper utanför klassen. En annan faktor är syftet. Varför vill du dansa? Är ni gifta er och vill lära sig vals? Vill du line dance på din favoritklubb? Vill du lära dig att två steg och vals som ett par? Finns det en lång orealiserade passion för att komma in sällskapsdans som en seriös hobby? Eller vill du bara vill göra något positivt för att berika ditt liv? Alla dessa är giltiga skäl till att vilja lära sig att dansa, och bör beaktas när man tittar på danslektioner.

individen behöver fundera över hur skicklig han vill bli i sin valda området dans, och bör tänka söker klasser och instruktörer på den nivån. För personlig njutning, får en gemenskap utbildning klass vara tillräcklig, medan någon tittar på en seriös hobby kanske vill välja lektioner på en professionell studio. Vissa personer kanske även finna att en video eller DVD ger dem tillräckligt med undervisning inom det valda dansform.

Kostnad är en tredje faktor. Många klubbar erbjuder linje danslektioner för en minimal kostnad, medan intrikata ballroom dance lessons kommer naturligtvis att kosta mycket mer. Alla som känner till steg kan lära linje dans, till exempel, men en dansare kommer att betala mer för experten förmynderskap krävs mer formella dans. Vissa klubbar eller studios erbjuder en rabatt för par, medan andra inte. Personen måste överväga om han eller hon behöver en partner att ta danslektioner, eller om man kommer att tillhandahållas. En annan fråga för dem som överväger en studio är kontraktet. Personen måste överväga om vad hon vill ha från danslektioner är värt paketpriset. Liksom ett gym, kan hon ha fastnat betala hela priset, även om hon slutar att ta danslektioner. Ett alternativ kan vara en per-klassavgift, så en person kan sluta när han anser att det är lämpligt.

Någon som vill lära sig dansa kan titta på nätet för danslektioner i deras område, men ett bra ställe att börja är nästan alltid en hobby klubb för dansare. Även om en kvadrat-dansklubb, säger, inte är specialiserade på Ballroom, är chansen att de kommer att känna av en lokal ballroom grupp eller instruktör, och dansare kan börja där. Hobby klubbar för dansen ger också stora möjligheter att lära känna andra dansare i området, liksom metoder och tips från erfarna dansare. Dans, oavsett typ, är en trevlig rekreation och nästan alla kan delta i någon form av det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.