Vad bör jag tänka på när man köper en gitarr?

Det finns många viktiga faktorer att tänka på när man köper en gitarr. Vare sig du är nybörjare eller en vanlig virtuos, utan ordentlig planering och tänkte att det är fullt möjligt att köpa en gitarr som inte är lämplig att dina musikaliska behov. Det första du bör tänka på när man köper en gitarr är naturligtvis din spelstyrka. Många lärare är överens om att, för nybörjare, är det bäst att lära sig på en akustisk gitarr. Akustiska gitarrer oftast kräva mer tryck att hålla strängen på plats på bandet när du spelar en ton eller ackord. Genom att börja med en akustisk gitarr du kommer att kunna nå det nödvändiga handstyrkeprocenten att spela olika låtar. Många företag erbjuder utmärkt val för nybörjaren som planerar på att köpa en gitarr som inte kommer att bryta banken eller besviken med dålig ljudkvalitet. Den musikstil du planerar att spela de flesta är väldigt viktigt när man köper en gitarr. Den genomsnittliga sex-strängad gitarr kommer att delas in i tre breda kategorier. Tidigare nämnda akustiska gitarren kommer att vara perfekt för att spela country, folk, eller blues musik. Solid Body elgitarr är ett mycket användbart verktyg, som kan spela en mängd olika musikstilar som sträcker sig från land till heavy metal. En semi-Hollow Body gitarr erbjuder en tjock, krispiga ljud som är perfekt för vissa stilar av rock, och en föredras av blues gitarrister världen över. När du köper en gitarr för att spela upp din favorit musikstil, överväga forskar band och musiker som du tycker om. Många band kommer att lista märket av instrument som de föredrar på deras hemsida eller på insidan av albumet broschyren, och om du vill efterlikna deras musik, köpa en liknande gitarr. Till exempel, om AC /DC är en favorit band, en Gibson SG eller Les Paul skulle vara ett utmärkt val. En ofta förbisedd aspekt när man köper en gitarr är dess hastighet . I lekmän sett är hastigheten på en gitarr tjockleken på halsen. En gitarr med smal hals kommer att möjliggöra enklare ackord övergångar. En tjockare hals i regel har högre strängar, vilket kräver mer kraft för att spela ett ackord eller en not, men förbättra ljudet av alla manövrar såsom hammare-på eller bilden.

Även om varumärket på en gitarr fungerar både som ett bevis på kvalitet och i viss mån, värde, många företag erbjuder lägre slut modeller av deras dyrare instrument. Till exempel erbjuder Squier ® (en gren av Fender ®) i Stratocaster ®-en av de mest mångsidiga och mest använda modellerna för gitarr. Även om inte riktigt upp i nivå med Fender ® Stratocaster ®, för musiker med en liten budget, bör Squier ® modell utföra alldeles utmärkt och sparar köparen flera hundra dollar.

Många musikaffärer kunnig försäljning medarbetare som kan hjälpa dig när du köper en gitarr. Om du är förberedd med rätt kunskap om din spelstyrka, din budget och den musikstil du vill spela, ska dessa personer kunna svara på många av dina frågor och satt upp en gitarr som uppfyller alla dina behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.