Vad bör jag tänka på när du köper Högtalarkablar?

Om du sätter upp en ny stereo eller hemmabio system du kommer att vilja investera i några bra högtalarkablar. Skaffa rätt högtalare kablar kommer att leverera det bästa från dina nya högtalare, eller ge nytt liv till de klassiska högtalare som fortfarande låter så bra.

Relativt sett finns det inget sådant som högtalarkablar som är "för bra". Lite overkill säkerställer varje nyans av ljudkällan kommer att göra det i det musikaliska landskapet. Detta betyder inte att du har att spendera mycket. bättre är inte alltid dyrare . är mest högtalarkablar tillverkade av billig flätad koppar eftersom det är högst ledande med lågt motstånd. Vissa högtalarkablar är gjorda av silver, som silver är ännu mer ledande än koppar. Men är silver också dyrare och om den innehåller föroreningar det kan vara sämre än god koppar ledningar. Av denna anledning har många ljud yrkesverksamma rekommenderar stickande med högtalare kvalitet kopparkablar. Det finns några grundläggande regler för högtalarkablar: För det första, kortare går bättre än längre går att signaler försämras med avståndet. För det andra, bevarar tjockare tråd signal integritet över en längre sträcka än tunnare tråd. Slutligen, minimerar tjockare tråd också motstånd, vilket möjliggör mer av den snabbt-lost lägre resonansfrekvenser att klara sig igenom. Kort sagt, tjockare tråd är bättre än tunnare tråd. är tjockleken på högtalarkablar visas med ett "gauge". Ju lägre spårvidd, den tjockare kabeln. Till exempel är 10-och 12-gauge wire ganska tjockt, medan 18-och 20-skalan är relativt tunn. Den genomsnittliga personen kommer förmodligen att vara mycket nöjd med 14-gauge högtalarkablar som all-runt anständigt kablar för genomsnitt körs och ljudsystem.

Med detta sagt, audiofiler förmodligen kommer att välja lite mer försäkran om att de får allt de kan från sin ljudanläggning, och kan välja 12-gauge för surround-högtalare, och 10-gauge för subwoofern . Subwoofern levererar basljud i en hemmabioanläggning, och den tjocka 10 gauge kabel ger låga resonans signaler kommer att användas trevligt. Surroundljudshögtalare kan också kopplas med 10-gauge kablar, men detta är förmodligen en onödig marginal Overkill. End applikationer det är ovanligt att använda något tjockare än 10-gauge högtalarkablar.

Medan mottagare för hemmabioanläggningar process ljudkällor skicka bas signaler till subwoofern och specialeffekter eller ljusare ljud till andra talare, traditionell 2-högtalarsystem stereo måste hantera ljusare frekvenser och bas tillsammans. Av denna anledning 10-eller 12-gauge högtalarkablar kan avsevärt förbättra ljudet i stereohögtalarna som eventuellt är trådbunden med äldre 18-eller 20-gauge högtalarkablarna.

Medan flera populära tillverkare av audiovisuella kablar ut ganska höga priser för högtalarkablar, kan humbler märken vara lika bra. Av denna anledning har många människor, däribland många audiofiler, köpa kabel kvalitet talare av foten från stora spolar i centrum hemhantverks, affärer elektronik eller andra allmänna leverantörer, snarare än att betala för dyra förpackningar och trendiga namn. De ännu mindre oroade köpa buffras lampa rep för att spara ytterligare pengar. Men tillverkare av högtalarkabeln tillhandahåller specifikationer för avskärmning, impedans och motstånd. Tillverkare av lampan rep har något intresse för hur deras kabeldragning hörs. kan valfria kontakter som banankontakter eller spadar knytas till ändarna på högtalarkablarna, vilket gör det lättare att ansluta dem till högtalaren eller mottagare. Purister hävdar att kontakter endast hindrar signalen, oavsett hur nominellt. Detta sekt föredrar att trimma den nakna ändarna på högtalarkablarna varje år för att producera en ny anslutning. Trimning av korrosion håller anslutningar ren och ohämmad.

Många människor i dag väljer att gömma sina högtalarkablar. Detta kan påverka vilken typ av kabeldragning. För mer information se: How Can I Hide Högtalarkablar?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.