Vad är ursprunget till Graffiti?

Graffiti har sitt ursprung i antikens Italien inskrifter och ritningar på skulpturer och väggar. I själva verket fann graffiti 1851 i ruinerna av Pompeji. Målning på trottoarer och andra former av graffiti, är fortfarande vanligt i Rom idag. Medan Romarna betrakta graffiti som en form av urban konst, många västerlänningar anser att det vandalism inte fastighetsägaren ge sitt medgivande till graffitikonstnärer. Graffiti kan omfatta rita, måla, och skriva, eller en kombination av de tre.

märkning är en form av graffiti som används för att sätta en "namnlapp" på allmänna utrymmen och är tänkt att användas av vissa grupper för att markera revir. Ursprunget för märkning går tillbaka till 1970-talet då ett mail transportör i New York gjorde ett mål att rida varje buss och tunnelbana i New York. Han skrev sitt namn och bud identifieringsnummer, Vic 156, för att markera varje buss och tunnelbana han tog. Andra började följa Vic exempel och taggarna blev allt vanligare, större och mycket mer detaljerade. Tagging som graffiti flyttade från bussar och tunnelbanor till väggar och alla typer av utomhus. Den gamla Belmont Vagnen tunnel i Los Angeles var en populär plats för taggers fram, trots över 2 år av protester spara det som en modern kulturell landmärke, graffiti omfattas tunneln revs. Tunneln var välbesökta av hemlösa, gäng och narkomaner och hade medverkat i många filmer. Graffitikonstnärer och taggers från andra stater och andra delar av världen hade rest för att måla på Belmont. Los Angeles polisen ogillade graffiti som märkning av vandaler, men konsten grupper överklagas till Los Angeles Kulturarvet kommissionen att hjälpa till att rädda tunneln.

"Aerosol muralists" är graffiti konstnärer som målar stora, beställd väggmålningar på städernas väggar, oftast på sidorna av företag. Målningarna kan vara mycket vacker och grafiska, dra till sig mycket uppmärksamhet från potentiella kunder i området. Aerosol muralists använda aerosol sprayfärg, eftersom det ger en retuscherade titta på väggmålning. Ibland husfärg, rullar, och borstar används också. Målningarna rör vanligtvis till sin omgivning. Till exempel skulle en väggmålning på sidoväggen på en grekisk restaurang troligtvis en grekisk tema.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.