Vad är skillnaden mellan Venedig och Bohemian Glass?

Den största skillnaden mellan Venedig och böhmiska glas är stilen. Medan venetianska glas innebär mycket intrikata målning använder böhmiska glas mer smältning tekniker och en djärvare måleri. Venetianska glas verk är vanligtvis dyrare och inte som producerats kommersiellt som Bohemian glas.

Traditionellt Bohemians gjort glas från marken kvarts, som är kvarts, och järnoxid. Detta glas hade en grönaktig nyans till det och var som dagliga objekt. Bohemians började blåsa glas för handel på den trettonde och fjortonde århundradena. Venedig var en av de viktigaste Trade Center för glas början i det trettonde århundradet. Mest venetianska glas gjordes på den närbelägna ön Murano och den venetianska glaskonstnären's Guild grundades 1291.

Europeiska glas gör förändrats under renässansen av det sextonde århundradet då venetianarna uppfann lackfärg. Trots sekretessen har försökt antog Bohemians venetianska tekniker glasmålning och målat glas blev också förknippas med Böhmen. Men var venetianska och Bohemian glasmålning stilar mycket olika. Till exempel, familjer, t. ex. Schurers i norra Böhmen blev berömd för smältning blå kobolt glas, medan venetianska glassmakers är kända för sin mer känsliga och mindre djärv design.

Bohemia är bättre känd för kristall tillverkningsindustrin än Venedig. Glas blir kristallklart när blyoxid (PbO) läggs till glasämne mineral med föroreningar såsom järn, raffinerad därifrån. Crystal är av högsta klarhet och briljans huruvida bly är närvarande. Men påverkar PbO hållbarheten av kristall och stöd i sin lätthet i skärs. I dag, anser Europeiska unionen (EU) är en PbO på 4% eller högre som kristall och något mindre än 4% skall glaset.

"Över-glas" är en bubblig slags texturerat glas som skapades först i sextonde århundradet Venedig och sedan blev populär i Böhmen och andra länder. Överbett glas bildas genom att ta varma glaset gobs och rulla dem i fint skärvor slipat glas. Det är nödvändigt att värma glaset precis tillräckligt för att smälta ner alla vassa kanter. Idag är de flesta venetianskt glas från konstnärer och är dyrare än Bohemian glasvaror som ofta är massproducerade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.