Vad är saxofon Rörblad?

Utan rakade bit av sockerrör på munstycket, skulle en saxofon bara vara en samling av ventiler och mässing slangar. Med vass, blir det ett själfullt, viktig medlem av någon Marching Band eller orkester. p

saxofon vass är vanligtvis gjorda av naturliga sockerrör, tjock i botten, gallring gradvis till lätt böjda topp. Det passar mot instrumentets munstycke och säkras med en metal-bandet kallas ligatur. Saxofon vass (eller röret någon Träblåsinstrument) komprimera luften kolumn från spelarens mun och tvinga den genom instrumentet i ett reglerat flöde. Röret gör också vibrerar luften kolumnen, som hjälper producerar instrumentets ljud.

Välja saxophone reeds är ett individuellt beslut, som görs av musiker. De flesta spelare har sina preferenser för tunn, kvalitet ton och hållbarhet. En tunnare vass vibrerar i allmänhet lättare. Görs av naturmaterial, vass sax naturligt förfall med användning, och många spelare hålla flera vass i deras fall, och rotera vass som de använder, för att maximera deras hållbarhet. Saxofon vass är benägna att knäcka, delning och chipping, så spelare kan möta välja ett rör som är tjockare och därmed mer varaktig, eller använda en tunnare vassen som låter bättre, men bryts ner snabbare. En annan fråga med saxofon vass är jämn kvalitet. En spelare kan finna att det bara finns två eller tre bra vass i en hel låda. Återigen, eftersom sockerrör är ett naturligt material, kvalitet och tjocklek varierar, till skillnad från maskiner skära dem.

saxofon vass måste vara fuktiga för att kunna vibrera ordentligt, så det är inte ovanligt, innan en praxis eller prestanda, se sax spelarna, tillsammans med de andra spelarna träblås, gå omkring med en vass i sina munnar, vätning det innan du spelar.

Liksom de andra träblås vassen, är saxofon vass klippa speciellt för att passa munstycket öppning av instrumentet. Saxophone reeds är lätt böjd i toppen, för att matcha krökning språkrör, och spelaren passar vass kant jämnt med munstycket, eller en andel under det, beroende på önskemål. Den ligatur måste skärpas nog för att hålla röret från att halka, men tillräckligt lös för att tillåta full vibrationer. Detta är en anpassning som en spelare lär sig genom träning.

Vissa tillverkare har utvecklat saxofon vassen tillverkade av en syntetisk polymer som inte kräver konditioneringen (i. e. vätning den i munnen), syntetisk vass kan också vara sanerad och är mer hållbara än deras naturliga motsvarigheter. Musiker är indelade i sina åsikter om hur bra den syntetiska vassen egentligen är, och om det ger samma kvalitet på ljud som naturliga saxofon vass.

p

saxofon vass kan köpas som en enda enhet, eller mer vanligt, i en kartong med 10, 12 eller mer vass. Vass varierar i pris, från cirka 10 $ en låda, till så mycket som $ 50 per låda, för toppkvalitet vassen. En saxofon Reed gör instrumentet låter som spelare vill det till, och som publiken förväntar sig det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.