Vad är samtida arkitektur?

samtida arkitektur är formellt definieras som byggnadssätt i nutid. Dagens modeller är dock mycket olika och de har många olika influenser. Exempel på modern arkitektur behöver därför inte nödvändigtvis har samma eller lätta att känna igen drag som i klassisk arkitektur. En exakt definition av "modern" arkitektur är därför inte så enkelt att formulera. är det allmänt erkänt att samtida arkitektur är en utveckling av modern arkitektur. Medan dessa två termer används ibland synonymt, är denna användning inte korrekt. Modern arkitektur hänvisar till byggnadsstilen i början till mitten av-20-talet. Borren rena linjer och en betoning på funktion. Sådana element som präglas modern arkitektur, men också ibland tänkt att vara kallt och opersonligt. Denna övertygelse ledde till skapandet av den moderna stilen som är känt idag. I likhet med modern stil, förenar modern arkitektur och utomhus utrymmen, men den tillför en personlig prägel och värme i hela livsrum. Användningen av naturligt ljus spelar också en stor roll i att definiera den här stilen. Av denna anledning, stora och expansiva fönstren är en vanlig och lätt att känna igen drag i moderna hem.

Green Building blir också ett starkt inslag i modern stil. Arkitekter idag lägger större tonvikt på energieffektivitet, utan också använder hållbar, naturlig, och återvunnet material, vilket skapar miljövänliga hus. Contemporary hem är också ofta tankfullt integreras i deras naturliga miljö. Denna praxis är ibland kallas organisk arkitektur. Detta samband med natur sträcker sig från utomhus landskap till inomhusmiljön. Utanför, kan lokala anläggningar användas för att dekorera eller huset kan vara uppbyggda kring en framträdande naturligt inslag. Living tak, där växter används som takmaterial att öka energieffektiviteten, är också att bli populär. Inside, naturliga material som bambu golv och granit bänkskivor är vanligt.

Egenskaper hos ett modernt hem vilket kan inkludera, oregelbunden eller ovanligt formad ram, en öppen planlösning, oversized fönster, användning av "grön" komponenter, en brist på akvariefiskar detaljer, eller organisk design.

Prominent samtida arkitekter omfatta Frank Gehry, som ritade Guggenheimmuseet i Bilbao, John Andrews, som ritade CN Tower i Montreal, och Jean Nouvel, som ritade Quai Branly museet i Paris. Med tiden har modern arkitektur utvecklat flera utlöpare, alla har sina egna egenskaper, inklusive postmodernism, neomodernism och Dekonstruktivism, bland annat. Postmodern och neomodern arkitektur återvände till användningen av ornament på fasaden av byggnaden. Dekonstruktivism utvecklats från postmodernism och kännetecknas av idéer fragmentering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.