Vad är offhand glasblåsning?

offhand glasblåsning är en av två typer av glasblåsning, med lampworking är den andra formen. Med offhand glasblåsning, lite smält glas är samlade i ena änden av en blåsa järn eller ett blåsrör, som är en ihålig stålrör. Genom att använda speciella verktyg och formar samt blåsning teknik omvandlar offhand glasblåsning artist glaset till en ny form.

Lampworking skiljer sig från offhand glasblåsning, eftersom slang och en glasstav är värmas och mjukas upp med lampworking metoden. Sedan är det mjuka glaset förvandlas till sin slutliga form. Liksom offhand glasblåsning, dock innebär lampworking med specialverktyg handverktyg och blåsa tekniker för att skapa pjäsen. Både lampworking och offhand glasblåsning är också om allvar och de effekter det har på den pjäs som skapas. När ursprungligen utvecklades, lampworking används stänger och rör utvecklas genom offhand glasblåsning. Idag specialglas-ritning maskiner skapar stavar och rör som används av lampworking glaskonstnär. Därför har glaset används av lampworking konstnärer tidigare formats. Med offhand glasblåsning, glaset används för att skapa objekt har aldrig gjorts i en särskild blankett. Snarare är det fortfarande en smält glob som väntar på att formas av krukmakare. Både offhand glasblåsning konstnären och lampworking konstnären använder liknande verktyg. Men inom vissa av verktygen är olika och ofta förvirrad av en lekman. Till exempel lampworking konstnärerna använder ett verktyg som kallas toche för att blanda luft och bränsle för att skapa en varmare flamma för att arbeta med glas. Den toche ofta också kallas blåsrör , vilket inte är detsamma som blåsrör eller blåsning järn används av offhand glasblåsning artist att forma glaset med våld av luft.

offhand glasblåsning och lampworking varje resultera i glas bitar med en distinkt utseende. Traditionellt användes lampworking att skapa provrör och andra föremål som används i ett laboratorium. Offhand glasblåsning, å andra sidan, var i huvudsak används för konstnärliga uttryck. I dag är båda formerna ökar i popularitet för användning i hantverk och konstnärligt skapande. Faktum offhand glasblåsning och lampworking är bland de snabbast växande hobbyn i USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.