Vad är några vanliga Nautical Tatueringar?

Nautical tatueringar är oerhört varierande, och många av dem kanske inte verkar direkt samband liv på havet, även om några integrera sjöfarten funktioner som fartyg och ankare. För seglare, kan tatueringar vara som en karta, visar äventyr på de sju haven och innehåller Homages till minnesvärda människor och anlöpshamnar uppstått längs loppet av en karriär inom sjöfarten. Du kan se många exempel på nautiska tatueringar i flash gallerier på tatueringsstudion, vilket många gillar att få gammaldags nautiska tatueringar, även om de inte är seglare.

Djur är ett vanligt inslag i nautiska tatueringar, med olika djur med särskilda betydelser. Exempelvis fick många seglare historiskt sparvar till minne av ett visst avstånd reste tillsammans med svalor som kan vägleda dem hem, eftersom svalorna är kända för att vara homing fåglar. Roosters var tänkta att symbolisera manlighet, medan svinen var tatuerad på fötterna i tron att de skulle förhindra drunkningsolyckor, kanske för att grisar har transporterats i lätta backar om resor, och dessa lådor skulle flyta i händelse av haveri. En mycket välkänd nautisk tatuering är kompassrosen, vilket sägs hjälpa sjömännen hitta hem. Många seglare fick också stiliserade stjärnor som var avsedd att vägleda dem hem också, i en hänvisning till användningen av stjärnor på himlen som navigeringsverktyg. Vissa sjömän har tatueringar med namnen på de fartyg som har tjänat på, och i dagarna i segling, fick sjömännen ofta tatueringar på sina fartyg, vanligtvis fullt riggade med segel. Det är inte heller ovanligt att se bibelverser och andra andaktsböcker tatueringar på sjömän, en historia berättar att vid tiden för kroppslig bestraffning på fartyg, fick seglarna sådana tatueringar på ryggen, i hopp om att de skulle förhindra ett kok stryk.

Ankare är inte ovanliga nautiska tatueringar, särskilt för personer som har tjänstgjort i handelsflottan, tillsammans med rep, hjul, och propellrar. Många manskap fick längder rep tatuerade runt handlederna för att symbolisera sitt arbete, medan besättningen på segelfartyg fick "hålla fast" över knogarna för att påminna dem att greppa de linor under arbetet. Seglare med militärtjänsten kan få vapen eller kanoner, medan fiskarna tatuerade sig med harpuner och andra verktyg för handel med fiskeprodukter. Fyrar är inte heller ovanligt, och de är avsedda att skydda bäraren från att drunkna genom att ge vägledning till vägen hem.

andra nautiska tatueringar fira anlöpshamnar; hula flickor till Hawaii, till exempel, och palmer för resor till tropikerna. Drakar, traditionell kinesiska segelbåtar, och andra kinesiska teman kan vara tatuerad på sjömän som reste till Kina, medan en sköldpadda symboliserade en ekvatorn passerar. Traditionen med nautiska tatueringar fortsätter att avta i vissa regioner, särskilt i försvaret, där det finns strikta lagar acceptabelt tatueringar, men nautiska tatueringar är osannolikt att blekna bort helt och hållet tack vare sin långa historia.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.