Vad är historia muralmålningen?

Murals är storskaliga målningar som appliceras direkt på väggar, tak och andra stora plana ytor. De är troligen den äldsta mänskliga konstform, som grottmålningar på flera boplatser tyder på, och finns över hela världen smycka bostäder, institutioner och offentliga utrymmen. Ett brett utbud av konstnärliga stilar används i muralmålningen, men alla innehåller en stor känsla för skala, och förmågan att skildra en komplicerad scen som är läsbart på nära eller långt borta. I många fall en väggmålning är beställd av en regering eller institution, eftersom det är en dyr strävan. Av denna anledning är väggmålningar ofta hittas på platser som skolor, offentliga byggnader, och på utsidan av byggnader i urbana områden. Väggmålningar och de människor som skapar dem ofta blivit känt, på grund av den storskaliga och avbildade teman. Diego Rivera och Leonardo da Vinci var både muralists, som var Michelangelo. De flesta muralists producera konstverk i flera medier, snarare än att bara väggmålningar ensam, uppvisar en anmärkningsvärd olika kompetenser, eftersom det tar ett bra öga för att tillgodose särskilda behov av väggmålningar.

Klassiskt, är en väggmålning appliceras direkt på en förberedd yta som t. ex. en fresk. Fresco liknande den som används i Sixtinska kapellet är en våt gips som färger tillsätts. Som målar torr, bleknar de något, men också låsa in i gips, vilket gör dem längre livslängd och mindre benägna att flagna eller skal. Vanligtvis arbetar en grupp konstnärer tillsammans på en väggmålning under överinseende av en mästare konstnär, som håller planerna för den övergripande utformningen och styr enskilda gruppmedlemmar som de arbetar med konkreta projekt. p

Murals förknippas ofta med politiska uttryck, tack vare det arbete muralists i USA och Mexiko under 1930-talet och 1940-talet. I USA, hade en tidigare tradition av politisk väggmålningar vid sekelskiftet fått ge vika för en mer neutral teman, men New Deal "och Works Progress Administration återupplivade den politiska väggmålning. I båda länderna, väggmålningar fokus på arbetstagarna, livet på de lägre klasserna, skörd mat, laga mat, och andra errata av det dagliga livet, en markant avvikelse från starkt religiösa väggmålningar och fresker av medeltiden. Det var också en förskjutning från den glamorösa säljfrämjande offentlig konst i 19th century, som uppmanade tittarna att "Flytta till soliga Kalifornien!" Eller njut av olika kommersiella produkter.

Många moderna mural konstnärer att fortsätta den tradition av politiska uttryck i sitt arbete, och producerar storskaliga kommentarer om sociala frågor som också försköna platser de installeras i. Många städer, framför allt, har en blomstrande konst förflyttning av muralists som arbetar i eftersatta stadsdelar att få in ljus och färg. Andra mural artister inriktning på att producera vackra bitar av konstverk som ökar miljöer som styrelserum och andra företags utrymmen, tillsammans med miljöer som offentliga byggnader och skolor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.