Vad är engelska Country Dance?

English Country Dance (ECD) är en form av folkdans med rötter som går tillbaka till åtminstone den 16: e århundradet. Om du någonsin sett en period produktion av Jane Austens Pride Prejudice eller Sense Sensibility , vet du förmodligen vad Engelsk Country Dance ser ut. Den dansform är känd för att vara både pigg och majestätiska, med dansare som utför ett brett sortiment av musik och som använder olika dansstilar. Även om engelska Country Dance kan se skrämmande är det faktiskt ganska lätt (och kul) att lära.

rötter engelska Country Dance ligga i hovdanser av 16th century England. Dessa danser i sin tur var påverkade av fransk domstol danser, och i tidigare versioner av statusområden dans i England. Danserna och musiken skulle ha sipprat ner, först till herrskapet som deltog hovdanser och sakta ut i naturen, där de skulle ha utförts på landsbygden herrgårdar och senare på festivaler. Engelska Country Dance praktiserades hela vägen genom Regency tid då Jane Austen skrev sin berömda och ofta anpassade romaner.

För att kunna utföra engelska Country Dance, en grupp av människor krävs. Beroende på dansen, kan gruppen bilda linjer, cirklar eller fyrkanter. När musiken börjar, är gruppen iväg på en dans. En del danser är individuellt "kallas" med en samtalsgrupp angett vilka steg bör vidtas härnäst. Andra danser följa ett fastställt antal samtal, gör att människor kan fokusera på att njuta av dansen och musiken utan att behöva en samtalsgrupp.

Många anser engelska Country Dance en social dans, eftersom den uppmuntrar samverkan med ett stort antal människor. Som en dans fortskrider folk rotera partner, och konversationen är konventionell. Dansen var också förenad med sociala evenemang under sin storhetstid, och moderna engelska Country Dance tenderar att följa med fester och konferenser, med några deltagare klä upp i period kostym och utföra andra återskapande aktiviteter. Det är också intressant att titta på engelska Country Dance, även om det finns en risk för att dras in av översvallande dansare.

Om du är intresserad av att lära sig engelska Country Dance, Många kommuner erbjuder lektioner samt sammankomster grupp och festivaler. Eftersom dansen är lätt att lära, många engelska Country Dance samhällen uppmuntra människor att bara dyka upp vid ett ordinarie möte. En liten avgift kan krävas för att täcka hyra av ett mellanslag och för levande musik, och oftast någon typ av casual klänning är godtagbar, även om folk är mycket välkommen att klä upp. Människor i alla åldrar kan njuta engelska Country Dance, tillsammans med förgreningar som squaredans och Morris dancing.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.