Vad är en justerbar pianostolen?

En justerbar pianostolen är en sittplats bänk som används av en pianist som gör det möjligt för höjdjustering. Mängden höjdinställning varierar med varje bänk. Den genomsnittliga justerbara pianostolen varierar mellan 19-23 inches (48,2-58. 4cm) från golvet.

Posture vid pianot är en viktig del av att spela. En justerbar pianostolen kan rätta till många kroppshållning problem att elever och lärare arbetar för att rätta till. Att avgöra hur höga eller låga bänken bör vara korrekt hållning, bör en pianist sitter vid pianot och placera sina händer i närheten av nycklar som om att spela. Ryggen ska vara rak från huvudet till sätet, men inte stel. Armen från axeln till armbågen bör falla naturligt. När överarmen sjunker naturligtvis bör underarmen löpa parallellt med golvet utan att böja handleden uppåt eller nedåt. Om handleden är böjd, bör bänken justeras upp. Om handleden är böjd nedåt, bör bänken justeras nedåt. Dessa justeringar är möjliga utan att använda en justerbar pianostolen, men kräver användning av okonventionella material. Det är inte ovanligt att se en ung spelare sitter på telefonböcker, rester av mattor eller kuddar för att kompensera skillnaden i höjd. En justering nedåt för lång spelare med en konventionell pianostolen är nästan omöjlig utan bokstavligen sågning benen på bänken. Den mekanism som ger möjlighet att pianostolen att justera finns under sätet. Den stora majoriteten av bänkar är manuell och använda en snurrande ratten för att höja eller sänka höjden. En spelare sitter vid pianot och vrider ratten fram emot att ställa upp och bakåt för att justera ned. Det finns mekaniska alternativ som möjliggör en pianist att använda en switch för samma justering.

Vissa platser är en enhet som justerar upp och ner. De finns i en enda sittplats bänk eller i en som har plats för två spelare. Annan typ av justerbar pianostolen är delade för att möjliggöra två olika höjder. Dessa dubbelsäten är särskilt användbara för att spela duetter när spelare av olika höjder.

kan en justerbar pianostolen köpas i olika typer av material. Läder är ett populärt val för den plats som den bär mycket bra, men plastbaserade alternativ ger en liknande stil utan kostnaden för läder. Träben är det överlägset mest populära valet, eftersom många typer av skogar finns att matcha pianot att de justerbara pianostolen kommer att medfölja. Mahogny, valnöt, svart och vit finish är vanligt förekommande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.