Vad är en Tutu?

Tutu, tillsammans med Tåskor göra ballerinor ser ut som ballerinor. När en liten flicka går bus eller godis som en ballerina, bär hon sällan svarta trikåer och rosa trikåer av balett klass. Nej-hon bär det rosa, glittrande, tyll Tutu. Den Tutu är en intressant dans kostym. Det kan vara otroligt utarbeta, eller ljuvt enkel, samtidigt smickrande att dansarens kropp linjer och utgör till sin bästa fördel. Tutu , är för övrigt den suddig version av det franska ordet cul-cul . Cul-cul är en sorts baby-talk sätt att hänvisa till derriere, ungefär som "baken" eller "botty-wotty" på engelska. Man kan bara förutsätta att Tutu fick namnet eftersom man kan oftast se en dansares baksida i en Tutu.

nbsp; nbsp;Den Tutu brukar kallas antingen klassisk eller romantisk. En klassisk Tutu är bekant kort, pannkaka-likt många nivåer tyll kjol som är sydd sträcker rakt ut från höfterna. Ibland är en tråd tunnband in i lager för att göra dem fan ut ännu mer. Den Balanchine klassiska Tutu är lite mjukare, med korta lager som fluff upp, snarare än stå stelt ut. Den klassiska Tutu syns i baletter som Svansjön.

Den romantiska Tutu är mer som en klänning eller dräkt. Fyra eller fem långa lager av tyll sys från höften och får falla naturligt i en kjol form. Dessa Tutus är i allmänhet mindre utarbeta än de klassiska och kan ses i baletten Sylfiderna.

nbsp; nbsp;Även om en Tutu kan tänkas att definiera Ballerina "look", en dansare måste vänja sig vid en. Som nämnts ovan, de flesta ballerinor praxis i en trikåer och strumpbyxor. Detta gör det möjligt för lärare att se varje rad i kroppen och misstag plats i klassen en gång. Ballerinor vänja sig vid att flytta sina kroppar på ett visst sätt, och sätta på ett Tutu förändringar vissa av dessa rörelser.

De flesta ballerinor repeterar för en show kommer att sätta på en vanlig praxis Tutu för klass och repetition. Detta gör henne att vänja sig dansa i något helt annat. Det gör också hennes partner att lära sig hur man gör hissar och vänder sig med henne, samtidigt som du arbetar runt Tutu. Detta är naturligtvis särskilt viktigt med en klassisk Tutu, eftersom kjolen kräver danseur att hålla ett visst avstånd från ballerina.

Samma sak gäller för en romantisk Tutu, endast vid backning. En ballerina i en klassisk Tutu kan hitta henne armrörelser förändrats, medan hennes benrörelser förblir detsamma. I en romantisk Tutu, hindrar ingenting att ballerinas armrörelse, men på lång kjol kan förändra hennes benrörelser något. Hon fortfarande får behålla utmärkt balett form, samtidigt som kjol ur hennes väg.

Tutus är tillgängliga från balett butiker och online, eller de kan göras från mönster. Mestadels är de lager av tyll fastsydda en bodysuit. True prestanda kassaskåp, dock kan komma i tre delar: den baskiska, eller övre delen, kjol och trosor under. Många balett företag har utsökt pärlstav overlay toppar som täcker upp en kjol och omvandla det till vad utseende krävs. De behöver då endast ett urval av vanligt kassaskåp i en mängd olika färger. Detta möjliggör för företaget att arbeta med en mycket mindre kostym budget.

Practice Tutus börjar på ca $ 50 US dollar (USD), med prestanda Tutus börjar på $ 150 USD för den romantiska, och mer för den klassiska, eftersom mer tyll och skikt är inblandade. Tutus har varit en del av ballerinas dräkt i över 100 år. De är eleganta och är det stoff fantasier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.