Vad är en SLR (Single Lens Reflex) Kamera?

Single Lens Reflex kameror ger fotografen att se exakt fokus, färg, inramning och ljusstyrka som kommer att registreras på film, eftersom sökaren ser via objektivet. Konstnärligt eller professionella fotografer föredrar SLR-kameror, eftersom de har mer kontroll genom att manuellt definiera sin image kontra point-and-shoot eller AVSTÅNDSMÄTARE kameror. Ett prisma, flip-up spegel, och utbytbara objektiv gör en SLR-kamera extremt noggrann.

Ljuset från en scen följer en annan väg i en SLR-kamera jämfört med en vanlig point-and-shoot kamera. En spegel bakom linsen återspeglar den inkommande bilden till en korrigerande prisma. Prismat vänder bilden upp och ner, eftersom en lins alltid vänder på inriktningen av en bild, så fotografen uppfattar det som upprätt. Prismat kan också ge viss skärpa och lysa upp bilden. Till slut når bilden bakom kameran där fotografen kan undersöka saken. Efter fotograf klickar på avtryckaren, men innan slutaren öppnas vänder denna spegel ur vägen, vilket gör det lätt att fortsätta till filmen. En annan orsak SLR-kameror är mer exakt är att de använder through-the-linsen, eller TTL, mätning. Den ljusmätare bakom, inte framför den lins, vilket gör att mätaren att kontrollera mängden ljus som faktiskt kommer att slå filmytan, snarare än att kontrollera det ljus som träffar det framför objektivet. När filter eller masker skruvas fast på objektivet, kommer dessa tillägg ändra ljusmätare s behandlingar, vilket inte skulle vara sant för en icke-SLR-kamera. är användning av utbytbara objektiv som möjligt genom att placera slutaren direkt framför filmen, snarare än att införa det med objektivet. En fotograf kan enkelt växla mellan linserna mitt i en rulle utan att utsätta film. Några speciella linser är macro, fisheye, vidvinkel och zoom. Sofistikerad linser är även förenligt med mikroskop och teleskop.

spegelreflexkameror eliminera parallax fel som är oundvikligt med kameror som har olika vägar för objektivet och sökaren. Parallax är det fenomen genom vilket kortare avståndet mellan motivet och kameran, desto större vinkelfel i den faktiska och den upplevda bilden. Punkt-och-tryck-kameror, inte bara är Parallax ett problem, men kameran gissar på skärpedjup, slutartid och fokus, utan att fotografen kan bestämma eller ingripa. Naturligtvis finns SLR-kameror har automatisk fokusering, men de flesta av sina inställningar kan styras manuellt, vilket gör att en fotograf för att få ett bra skott i snabb effekt, en bakgrundsbelyst föremål, eller en ovanlig fokalplan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.