Vad är en Proscenium Theater?

En Proscenium teater är en särskild typ av teater. Flera funktioner definiera en Proscenium teater, och just denna teater layout är oerhört vanligt, om du någonsin fått se en live-konsert, särskilt i en high school auditorium är chansen stor att du sett en Proscenium teater. Förutom teater Proscenium stil, är det också möjligt att hitta svart låda teatrar, biografer med dragkraft etapper, teater i rundan, och många andra konstellationer av scen och publik. Den klassiskt kännetecken för en Proscenium teater är Proscenium, en båge som inramar scenen för publiken. Dessutom möter publiken på scenen direkt, utan någon publik på sidorna av scenen, och scenen på ett Proscenium teater vanligtvis upp, gör det möjligt för publiken att se klarare. Modern Proscenium teatrar saknar ibland Proscenium, men de är fortfarande kallas "Proscenium teater", eftersom de behåller andra egenskaper hos denna typ av teater.

Proscenium teatrar sitt ursprung i 1600-talet, och blev så oerhört populär av 1700-talet. Det finns vissa fördelar med en Proscenium teater, såsom det faktum att scenen inte behöver vara så öppen, så att människor att dölja rekvisita, set, och orkestrar i vingarna eller nära scenen utan att ha dessa saker synliga för publiken . En Proscenium teater också skapar en känsla av iscensatta prakt, med Proscenium valv agerar nästan som en fotoram, som ger publiken den meningen att de söker till en scen.

Klassiskt, Proscenium teatrar har gardiner som används för att dölja scenen under uppsättning förändringar och pauser, reser sig bakom bågen att avslöja scenen. Området framför ridån, som är synlig hela tiden, är känd som rampen, och några föreställningar kan spelas helt på rampen. Bakom Proscenium bågen är framskärmar, områden som gränsar till det stadium som inte kan ses av publiken, med steg som möjligt för aktörerna och besättning för att komma till arenan.

Vissa aktörer och besättning hitta Proscenium designen mycket begränsande. Det bredare vinkel av dragkraften scenen, där publiken omger en del av scenen, ger mer naturlig mellanstationer, eftersom aktörerna inte behöver spela på en specifik plats för publiken att se dem. Black box teatrar erbjuder större flexibilitet än Proscenium teatrar, tillsammans med en mer intim miljö, medan teatrar i rondellen, där publiken omger hela skede, detta intressanta och ibland roliga utmaningar och situationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.