Vad är en Illuminated Manuscript?

En upplyst manuskript är en handskrift som omfattar pryd gränser, huvudstäder, och illustrationer. Som en allmän regel, belysta manuskript för hand, och alla illuminationer utförs för hand också. Med tillkomsten av tryckpressen, i konsten att skapa upplysta manuskript i stort sett försvunnit, eftersom dessa utsmyckade och vackra volymer var dyrt och tidskrävande att producera jämfört med tryckta material. De äldsta bevarade exemplen på Illuminated Manuscripts dag runt femte århundradet vår tideräkning, då många kristna texter som Bibeln har framställts i form av upplysta manuskript för distribution. Dessa manuskript skulle ha varit mycket dyrt, tillgängliga endast för personer med enorma belopp och till kyrkan. Kloster och kyrkor med upplyst manuskript skulle ha gjort handlingen tillgänglig för studier, för uppbyggelse för dem som inte hade råd med sådan lyx.

Illuminated Manuscripts blomstrade också i Mellanöstern, i synnerhet efter Islams . Några av de finaste exemplen på efterlevande upplysta manuskript är religiös karaktär: judiska, kristna och muslimska texter var alla påkostade reproducerade patient, omsorgsfulla skriftlärda. Under medeltiden nådde upplysta manuskriptet sin höjd, och en anpassad tid bönböcker kallas Books of Hours var mycket populär bland den europeiska eliten. Illuminated Manuscripts fortsatt att tillverkas i mindre skala genom renässansen, då det också började dö ut.

Traditionellt upplysta manuskript som antingen producerats i kloster av munkar som hade särskilt god estetiska sinnen, eller i professionella scriptoria, som huvudsakligen medeltida kopia centers. Dessa manuskript har framställts genom att först kopierar texten, vanligtvis med svart bläck, och sedan lägga illuminationer hand. Förutom religiösa texter, munkar också replikerade verk i filosofi och andra texter och därmed bevara verk från antikens Grekland och Rom.

Per definition består en upplyst manuskriptet guld och silver löv, tillsammans med en mycket rik, levande palett av färger som rik blues och djupt rött. På ett minimum, har en upplyst manuskriptet bara pryd huvudstäder, men många innehålla mycket dekorerad gränser tillsammans med små målningar som skildrar scener ur boken, några medlemmar av adeln även hade sina porträtt infogas i en sådan miniatyrer. The Book of Kells är en anmärkningsvärd upplyst manuskript som är känd för Intricacy sina dekorationer.

En upplyst manuskript kan ta månader eller år att producera, från det ögonblick munkar skrapat vellum att göra sidorna till dagen sista handen lades upp på den ofta är mycket juvelen inläggningar bindning av boken. Varje upplysta manuskript är en ovärderlig och enskilda konstverk, museer över hela världen tävlar samla särskilt fina exemplar, och ett fåtal lyckligt lottade privata samlare även ha upplyst manuskript av sina egna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.