Vad är en Daf?

En DAF är en mellanöstern ram trumma. Liksom andra frame drums, är den byggd med ett huvud diameter större än djupet av skalet på trumman. DAF är ett gammalt instrument som har sitt ursprung i Mellanöstern och har många olika namn och variationer i många länder. Det är mest populärt i Iran och Grekland, där den spelades första gången. Det kan också finnas i gamla persiska och kurdiska ritualer, och den populära och klassisk musik i många länder.

DAF har många olika stilar och kan spelas på många olika sätt. Staden är berömd för sina tydligt ljud och låg ton. Många dafs funktionen ringer klockor och plattor runt kanterna på en tamburin-liknande stil. DAF är, liksom många hand trummor, gjord av böjt trä med djurhud sträckte sig över. Skalet på trumman är i allmänhet robusta och ihåliga. Den är uppbyggd annorlunda än många enkla ram trummor i trummans huvud är fast med metall trimning skruvar att ändra tonhöjd och ton i noterna. Skruvarna erbjuda förändringar i den låga, musikaliska toner av trumman. De olika typer av DAF diktera spelstil och ljudet av musik. Ett solo DAF används i soloframträdanden och allmänhet har varit klart ljud. Orkester DAF är större och har ett mjukt ljud. En sommar DAF har hud som inte täcks löst på skalet och en vinter DAF har huden sträcks hårt, för att ge instrumentet en annan klang. Liksom tamburin, kan DAF spelas i ena handen medan stående, eller mellan benen när du sitter ner som på Bongo. Det kan spelas med en mängd olika finger kranar och klappar eller med en hammare. samt många olika sorters dafs finns många rättsakter världen. Dessa variationer innefattar: definition, den daire, och DAP. DAF har dock förblivit den mest populära runt om i världen, särskilt i Iran, där det är den andra nationella trumman, bakom tonbak.

DAF har varit mycket viktigt i persiska och iranska kulturen genom tiderna. Dess betydelse föregår tillkomsten av islam, och spelade en viktig roll i religion och konst musik i det tidiga tid. Det har sedan ockuperat en andlig roll i de många ritualer och ceremonier för iranska och kurdiska liv. DAF infördes till väst genom Spanien i den 15-talet och sedan dess har genomsyrat övriga Europa, och har hittat en liten nisch i USA med specialitet instrumentalister.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.