Vad är en Barbershop Quartet?

En Barbershop Quartet är en musikalisk kvartett som utför barbershop musik. Denna form av musik går tillbaka till 1600-talet, och det utvecklades, som ni kanske misstänker, form avslappnade möten med vänner i barbershops och andra offentliga platser. I USA, barbershop musik har länge varit förknippat med det svarta samhället, barbershop artister framträdde ofta på vaudeville krets, åtminstone fram till födelsen av radio gjort så liveframträdanden mera sällsynta.

Barbershop musik är ett typ av musik som kännetecknas av att ha en fyra del harmoni, vilket vanligtvis leds av den andra tenor, tillsammans med en baryton, en bas, och den förste tenor. Barbershop musik tenderar att vara mycket tydlig i tonen, med en standard mätare och en mycket balanserad harmonisk form, i lekmannaspråk, det bara låter bra, om än lite gammaldags vissa öron. Den komplexa harmonier i barbershop musiken kräver prestanda duktiga sångare, och de fyra delar som lämpar sig väl för grupper om fyra sångare, vilket är anledningen till Barbershop Quartet är så vanligt.

Klassiskt, har barbershop quartets smyckade sig ut som överdrivna Dandies, med prydliga matchande kostymer, halmhattar och fet band. De tenderar att klä sig i samordningen kläder, med medlemmarna i Barbershop Quartet ofta påtagning skrattretande mustascher, i en hyllning till historien om denna musikalisk form. Barbershop quartets är öppna även för kvinnor, och en del helt kvinnliga grupper som kallar sig "kvartetter beauty shop" som en tungan-i-kinden dig på den traditionella Barbershop Quartet. En av de mest utmärkande dragen i barbershop musik är det ringande ackord. Klingande ackord är en unik sång effekt skapas när de fyra rösterna harmoniserar perfekt med varandra, ovanpå så att illusionen av en femte sångare skapas. Klingande ackord kan ljuda ganska eterisk och det är mycket att känna igen, de flesta barbershop grupper arbeta hårt för att uppnå det, och är med rätta stolt när man lyckas uppnå det.

Det Barbershop Quartet var mycket vanligt i den 19: e och tidig 20th centuries, och några kvartetter var ganska känd. Men med tillkomsten av radio, började efterfrågan på liveframträdande att blekna, och många kvartetter fann sig utan arbete. I slutet av 1930-talet började människor att känna oro för att detta unika musikalisk form skulle vara förlorad för alltid, och de började en barbershop väckelse för att främja bevarandet och prestanda barbershop musik. Medlemmar av en Barbershop Quartet hör ofta till en väckelse förening så att de kan nätverk med andra musiker med liknande intressen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.