Vad är det Eurovision Song Contest?

Eurovision Song Contest är en av de längsta kontinuerligt kör tv-serier i världen, och har hållits varje år sedan 1956. Sedan dess konstituerande festtåg på 1950-talet, har Eurovisionens tävling bli en av de mest tittade på tv-program i världen, och trots ständig kritik över kvaliteten på musiken, tros ha en publik på mellan 100 och 600 miljoner tittare per år. I efterdyningarna av andra världskriget, tänkte medlemmar i European Broadcasting Union det skulle vara en rolig och samhällsbyggandet erfarenhet att anordna en musiktävling för den bästa nya låten från ett av medlemsländerna . Från första början var tänkt att vara en tv-sändning, som använder den nya tv-tekniken som sveper fram över världen. Den första Eurovision Song Contest hade deltagare från sju länder: Frankrike, Belgien, Schweiz, Italien, Tyskland, Nederländerna och Luxemburg. Sedan dess har mer än 50 länder deltog minst en gång, inklusive den nya 2008 konkurrenter, San Marino och Azerbajdzjan. genom lokala och nationella tävlingar, väljer varje nation en låt som ska utföras vid Eurovision Song Contest. Metoderna för val varierar från land till land, vissa med traditionell döma standarder medan andra tillåter medborgarna att rösta på sin favorit. Den internationella konkurrensen har blivit så stor sedan början av det 21-talet, har de även börjat hålla en semi-finalen, för att minska antalet sånger vid den slutliga bedömningen.

döma i finalen traditionellt utförts genom poängsättning en sång mellan 1-12, med nationer inte tilläts rösta efter sitt eget lands inträde. Nyligen har de enskilda länderna börjat tillåter tele-röstning eller omröstning med vanlig telefon eller sms. Denna nya trend fortsätter konkurrens arv att införliva ny teknik i sändningen så är möjligt. Vinnaren i tävlingen tilldelas bifall och en trofé, och det vinnande nationen nästan alltid är värd för nästa konkurrens.

Antagligen den mest framgångsrika grupp någonsin att vinna Eurovision Song Contest är sensationellt populära svenska band, ABBA . År 1974 stormade gruppen på första plats med låten "Waterloo", innan de snabbt skjuta i höjden till stjärnstatus på den internationella scenen. Men är tävlingen genomgående kritiseras för featuring extremt fattiga och något hokey musik och ABBA är fortfarande en enslig framgångssaga för post-konkurrens framgång.

Oavsett framtida karriär som vinnare och den godmodiga skämt på bekostnad av den ärevördiga konkurrens förblir Eurovision Song Contest en otroligt populärt evenemang runtom i Europa. Värdnationerna har traditionellt Eurovision vecka före tävlingen, fylld med överdådiga fester och lokala aktiviteter. Målen för de ursprungliga grundarna är utan tvekan uppfyllda i modern utställning, där olika länder arbetar vackert att skapa både vänskaplig konkurrens och en känsla av samband mellan mycket olika länder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.