Vad är den mexikanska Hat Dance?

Mexican hat dance är det nationella folkdans i Mexiko. Also known as Jarabe Tapatio , musiken till den mexikanska hatten dans medley bestod av Jesús González Rubio under revolutionen på 1800-talet i ett försök att återskapa enighet i landet. Senare, pjäsen var smyckade med koreografi Felipa Lopez. Dock blev den mexikanska hatten dans populärt i global skala efter den antogs i prestanda repertoar av den berömda ryska ballerinan av tiden, Anna Pavlova.

Exakt hur eller varför den mexikanska hatten dansen fått sitt namn är lite av ett mysterium. Tydligt innehåller dansa traditionell mexikansk former folkdans och har sedan länge ett rykte som utförs som ett frieri ritual mellan par. Språkforskare, misstänker att det är därför den mexikanska hatten dans är uppkallat efter den dansform som kallas "Jarabe," som betyder "söt sirap. " Andra hävdar att översättningen från det arabiska ordet Xarab , som betyder "blandning av örter, "hyllning till insamling av stegen folkdans och musikstilar lånat från traditionella sånger av perioden. Det traditionella dräkter som bärs för att utföra den mexikanska hatten dans idag är också representativa för en blandning av kulturella stilar. Till exempel är den kvinnliga dansaren smyckad i Kina (uttalas "CHEENA) Poblana, kostym i mitten-19th century kvinnlig piga. Den manliga dansare i den mexikanska hatten dans, dock sport i Charro, den tredelade kostym att inte bli populärt förrän på 1930-talet med införandet av Mariachi, en typ av musikalisk ensemble vanligen Med en trio musiker.

Trots dessa inkonsekvenser är den mexikanska hatten dans konstnärlig uttryck för strävan efter romantik. I själva verket, berättar den en historia. Det börjar med manliga uppvisar hans machismo genom en serie av intensivt fotarbete, inklusive gradvis aggressiv häl avlyssning och stampa. Samtidigt möter hans kvinnliga motsvarighet hans närmanden med massor av motsatt häl avlyssning och kjol-snurrande. Denna del av dansen är dedikerade till att bygga upp energi och, beroende på omständigheterna, kan innebära en synkroniserad resultat av flera par på en gång.

Precis som mannen lyckas inhämtar intresse för sin partner, blir han "berusad" med självförtroende, vilket resulterar i att han blev avfärdas som en "Borracho" eller drinkare. Men vinner han så småningom damen, framgår av hans vred hans sombrero till marken och lyfta benet högt över huvudet och hon bugar för att hämta det. Tillsammans träder de i en duo steg tillskrivs en militär steg kallas "Diana". Slutligen dramatiska klimax kommer. Hon platser mannens sombrero så att den täcker deras ansikten, varifrån publiken tar de omfamnade varandra i en privat kyss.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.