Vad är Veristic Surrealism?

Veristic Surrealism är en typ av surrealistisk konst som syftar till att framställa drömvärld i detaljrikedom. En av de mer kända veristic surrealisterna var Salvador Dali, som målade utsmyckade scener för smältande klockor, fantastiska varelser och andra element. Stilen kännetecknas ofta av underligt veristic, dvs realistiska målning som verkar göra betraktaren in i en fantasivärld som har någon koppling till verkligheten.

Surrealism inleddes i början av nittonhundratalet, och inkluderade litteratur, konst och prestanda. Surrealisterna försökte framställa det omedvetna, och att ta tittare från fasorna i den moderna världen, exemplifierad av första världskriget. År 1924 beskrev André Breton, en av grundarna av den surrealistiska rörelsen, konstform som porträtterar "ett yttersta verkligheten. " Breton trodde att genom att föra medvetslös till konst, kunde människor provoceras till eftertanke och diskussion om världen runt omkring dem.

Surrealism tar sig uttryck i många former, och veristic surrealismen är en av de mest kända. Personer som inte studerar konsthistoria fortfarande erkänna veristic surrealismen, med sina distinkta realistiska skildringen av overklig eller scener fantasi. Veristic Surrealism ger betraktaren ansikte mot ansikte med den fantasivärld med målaren och konstnären försöker att inte filtrera scenen genom att han eller hon medvetandet. Detta innebär att tittaren verkligen är att se till drömmar av konstnären, och kan tolka det arbete som han eller hon önskar. Detta är en markant skillnad från andra typer av surrealism, som ofta filtreras genom medvetandet att skapa en särskild strukturerad bild eller för att provocera fram en viss tanke. Konstnären har redan tolkat arbete, och presenterar dem för betraktaren som en redan avslutad historia. Veristic Surrealismen tillåter betraktaren att tänka på historien om hans eller hennes egen, och en skymt av det inre värld av konstnären.

Inom veristic surrealism, finns en mängd av målning och stilar berättelse. Vissa artister har fantastiska teckningar som placera vid sidan främmande föremål, ibland i mycket vanliga inställningar. Magritte fulländat denna typ av veristic surrealism, erbjuder mycket vanligt, stark arbete som inföll objekt eller idéer som tydligt drabbade samman med varandra. Magritte arbete inte ofta inkluderar fantasy skapelser, utan istället använt vardagliga saker ur sitt sammanhang. Övriga medlemmar i veristic surrealism skolan gick till den motsatta ytterligheten och skapat helt imaginär dröm världar med sin konst, som tillsammans inslag av fantasi och mystik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.