Vad är The Pirates of Penzance?

The Pirates of Penzance eller Slave of Duty är en operett av Gilbert och Sullivan. Sir William Schwenck Gilbert skrev librettot, och Sir Arthur Seymour Sullivan komponerade musiken. The Pirates of Penzance var deras femte operett tillsammans, följande efter HMS Pinafore . The Pirates of Penzance uruppfördes vid Paignton, vid Kungliga Bijou Theatre den 30 December 1879 av upphovsrättsliga skäl. Premiären var dock i New York på Fifth Avenue Theatre den 31 december 1879.

Tomten i The Pirates of Penzance , liksom intrigen i HMS Pinafore gångjärn, på barnflickan misstag. Grund av fel på hörsel, Ruth gör misstaget att apprenticing sin skyddsling, Frederic en pirat i stället för ett pilotprojekt. Frederic har varit sant till piraterna, eftersom det är hans plikt, men nu när han är på väg att ske med sin lärlingstid på en mognadsfas, föreslår han att handen över lagen, trots att de välkända barmhärtighet mot föräldralösa barn, och -hederlig karl som han är-han berättar dem så.

Nyligen land, upptäcker han att Ruth är kär i honom, men han är inte säker på att hon aldrig hade sett en annan kvinna, och inom några minuter, faller han kär i Mabel, en av många vackra valdistrikten i Chancery av generalmajor Stanley, och hon med honom. är den grupp omedelbart uppvaktades av Pirates of Penzance, som har kommit att viga dem. Den Generalmajor in, och på att förstå situationen, falskeligen påstår sig vara ett föräldralöst barn, vet att detta kommer att hindra piraterna från att utföra sina hot. The Pirates-trogen form-avstå, och Mabel och Frederic gå iväg för att planera sina bröllop.

Akt II inleds med Mabel och Frederic upptäcka hennes pappa vaken och sorg mitt i natten. Det visar sig att han har sökt upp gravar hans förfäder, eftersom han känner sig skyldig till dem för att ha ljugit om att vara en föräldralös. Det visar sig att detta är det mycket natten som Fredrik kommer att leda lokala poliskår mot Pirates of Penzance.

konstaplarna komma fram och ställa om sitt uppdrag, men Frederic, nu ensam, avbryts av Pirate King och Ruth, som ger honom några oväntade nyheter: sedan han föddes den 29 februari under skottår, i stället för att nu 21, och av ålder, är det bara "fem och lite över. "Tyvärr innebär det också att han fortfarande är en pirat, han var lärling inte förrän han var 21 år gammal, men innan han nådde sin ett och tjugonde födelsedag.

Med tanke på denna nya situation, känns Frederic plikt att erkänna att generalmajor Stanley är en föräldralös, och Pirate kungen lovar att angripa generalmajor hem den natten. Frederic finner Mabel att förklara den nya situationen och säga farväl. Mabel passerar nyheten om att konstaplarna, och det anges att fånga Pirates utan Frederic ledarskap, medan Pirates of Penzance metoden med KATTAKTIG slitbanan. "

Major General vaknar på natten och går utanför, följt av hans avdelningar som vill se varför är vaken. De konfronteras av pirater, som tar generalmajor fånge. Konstaplarna komma fram, och samtidigt notera Pirates nuvarande fördel vända saker på huvudet, genom att helt enkelt kommenderade Pirates att avkastningen i drottning Victorias namn. The Pirates känner sig tvungna att lyda för att de älskar sin drottning. Ruth avslöjar sedan att Pirates faktiskt alla adelsmän, den generalmajor väcker Pirate kungens nåd, och erbjuder sina döttrar till piraterna i äktenskapet, och The Pirates of Penzance slutar lyckligt för alla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.