Vad är Stanislavskij Method of Acting?

utvecklades i början 20th century i Moskva Art Theater, är Stanislavskij metoden att handla en uppsättning tekniker som syftar till att skapa realistiska skildringar av tecken. Det främsta målet med Stanislavskij metoden är att ha perfekt förståelse av motiven och syftet med din karaktär i varje ögonblick. Tekniken används oftast för realistisk spelar, där målet är att framställa en rättvisande bild av normalt liv. Till att börja anställa Stanislavskij-metoden, aktörer går i regel över manuset mycket noga, letar efter nyckeln identifiera faktorer. En aktör måste upptäcka vad hans karaktär vill, vad hindrar honom från att bli det, menar vad han kommer att använda för att nå sitt mål. Dessa villkor är ofta benämns som mål, hinder och metod. Han måste också bestämma de givna omständigheterna i varje scen, att veta var scenen äger rum, är det i rummet, och vad som händer i omvärlden. att identifiera målet klart, skådespelaren raster ner en scen i "beats" eller "bitar", korta avsnitt som avslutas med varje byte av objektiv. I en grundläggande exempel om en karaktär häller en kopp kaffe, svarar telefonen och kör sedan skrikande ut ur huset, har scenen minst tre olika beats. På ett minimum, hans mål förändringar från starkt kaffe, för att svara på telefonen, för att ta sig ur lägenheten. Slår inte bestäms på egen hand, dock, och får baseras på en förändring av argument eller känsla. P

Hinder definieras som saker hindrar en karaktär från att uppnå sitt mål. I scenen som anges ovan, om det som teckenuppsättning sprang ut genom dörren, han spillde kaffe ner sin front, skulle det vara ett hinder för hans mål att få ut av hinder behandlas på tre olika sätt, antingen tecknet ger upp hans mål på grund av detta, finner ett sätt att gå runt den, eller störtar längs oavsett. Vilken metod har karaktär väljer att hantera hindren ger stor insikt i karaktären och klart definiera hur och varför en karaktär väljer en viss reaktion är grunden för mycket av Stanislavskij-metoden.

Målen är definierbara ned till enskilda rader dialog, baserad på en Stanislavskij koncept kallat "objektiva ord. " Det är skådespelarens uppgift att förstå och spela karaktären mål inte bara i hela spel, varje scen och varje taktslag, men också i varje rad. Utröna vad viktiga motivationsfaktorer är bakom varje rad är en grundläggande praxis i Stanislavskij-metoden.

För att hjälpa aktörer skildra ärliga syftet med karaktär, pionjärer Stanislavskij ett koncept som kallas "magiska om. " För att hjälpa ansluta tecken till skådespelaren måste skådespelaren fråga sig "Vad händer om denna situation hände med mig? "Målet med detta tema är att identifiera de tecken som en möjlig sida av skådespelaren själv, tillåter dem att tänka som karaktär, snarare än att bara imitera dem.

Förstå syftet och metoden för karaktären tillåter skådespelaren att skapa en inre monolog av tecknet. Nästan alla riktiga människor har en semi-konstant flöde av tankar som sker i deras sinne, och Stanislavskij metoden försök att anta den inre monologen karaktär kan ha. Denna teknik är att hjälpa varje åtgärd för att känna som om det kommer spontant, snarare än bara därför att skriften säger att det är vad som händer. Aktörer använder det inre monolog teorin att hjälpa dem att undvika en scen blir enformiga eller tråkiga efter många föreställningar.

På grund av dess betoning på realism, är Stanislavskij metod som ofta används i film och TV. Det är inte att förväxla med Lee Strasberg's "Method Acting", vilket innebär en nära schizofrena försök att bli karaktär helt. Den Stanislavskij-metoden hävdar att en aktör måste vara något separat från karaktär, för att riktigt förstå hans motiv och mål. Genom nära anslutning till principerna om att upptäcka mål, trodde Stanislavskij ett spontant och trovärdigt porträtt av en karaktär kan uppnås.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.