Vad är Stalingrad Madonna?

Stalingrad Madonna är en berömd kolteckning som skapats av en tysk officer 1942 under belägringen av Stalingrad. Den ursprungliga ritningen hänger idag i Kaiser Wilhelm Memorial katedralen i Berlin, och efter kriget, meddelade Tysklands regering kopior till regeringarna i Storbritannien och Ryssland som symboler för försoning. Dessa kopior av Stalingrad Madonna visas i Coventry och Volgograd respectively.

Många hitta backstory av Stalingrad Madonna ganska fascinerande. Mannen som målade arbetet, Dr Kurt Reuber satt fast i Stalingrad tillsammans med ett stort antal tyska soldater under julen 1942. Troop moralen var extremt lågt, eftersom ransonerna var minimala och männen var väl medvetna om att de inte hade tillräckligt med förnödenheter för att överleva belägringen. Dr Reuber beslutat att göra en ritning för sjuka och skadade män i sin vård, kämpar för att avsluta det i sin trånga, mörka kvartal. Eftersom han inte hade några papper, var han tvungen att använda baksidan av en karta över Ryssland, och i ett brev hem beskrev han scrabbling efter sina pennor varje gång han tappade dem i smutsen. Eftersom Dr Reuber var katolik och det var jul, gjorde han naturligtvis en ritning av Madonnan och barnet. Ritningen föreställer barnet Kristus lagd i Marias armar, och de två är insvept i en stor kappa. Kanterna på ritningen har inskriptionen " Licht, leben, liebe, Weihnachten im Kessel 1942. Festung Stalingrad "eller" ljus, liv, kärlek, jul i grytan 1942. Fästning Stalingrad. "Den tyska ordet Kessel , em som ofta översätts till engelska som" gryta "eller" panna "avser en situation där man är omgiven av fientliga styrkor.

Dr Reuber beskrev Stalingrad Madonna i ett brev han skrev hem och Madonna lyckats göra det från Stalingrad, numera Volgograd, på en av de sista tyska luft transporter ut ur staden. Dr Reuber hamnat i en rysk krigsfånge läger, där han slutligen dog, medan Madonna och hans brev sig hem till sin familj i Tyskland.

Reuber familj kort höll Stalingrad Madonna, men när hans brev och en reproduktion av Stalingrad Madonna publicerades efter kriget, de begåvade ritningen till den tyska regeringen. Den Stalingrad Madonna väckte stor uppmärksamhet i efterkrigstidens Tyskland, och kom att ses som en symbol för hopp och fred. 1946, tysk författare Arno P? Tzsch publicerade diktsamlingar inspirerade av ritningen, och titeln Madonna om Stalingrad .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.