Vad är Screenwriting Software?

Varje dag är Hollywood översvämmas av tusentals oönskade manus skickas med hoppfull författare söker det stora genombrottet. Detta utesluter skript som genereras inom branschen genom framgångsrik författare, regissörer och skådespelare. Med en sådan hård konkurrens, behöver en okänd författare varje fördel. Lägga fram ett manus som är felaktigt formaterad varnar Hollywood läsaren att det faktum att författaren är en novis innan ens ett enda ord läses. Det skulle kunna vara varför så många hoppfull författare har vänt sig till manusförfattning programvara.

Screenwriting Programmet tar det tråkiga arbetet ur formaterar ett manus och gör det möjligt för författaren att skapa arbete i branschen format som standard. Kortkommandon och andra bekvämligheter att skriva ett filmmanus med manusförfattning programvara till en barnlek. Master scen rubriker eller snigel linjer, är karaktärens namn, verksamhet och parentheticals alla förprogrammerade-inget behov av att skriva makron eller förlita sig på manuella tabbing eller gissningar. Det finns flera manusförfattning programvara paket som finns tillgängliga, men det finns två olika paket som används inom branschen: Final Draft och Movie Magic Screenwriter (tidigare ScriptThing) . Andra manusförfattning programvaran innehåller Scriptware, Sofokles och Page 2 Stage, för att nämna några. Oavsett vad du föredrar, god manusförfattning programvara gör det enkelt att skriva ditt manus så att din energi kan sparas för att skriva själva.

En praktisk funktion i vissa manusförfattning programvara är möjligheten att använda "virtual registerkort "för att rita ut manuset struktur, scen efter scen. Med detta kommer möjligheten att röra scener runt och arrangera evenemang för att se vad som fungerar bäst. I paketet kan också innehålla en text-till-tal-modul för att hänföra röster att karaktärernas namn för att höra dialogen talas högt. Standardfunktioner inkluderar en stavningskontrollen och synonymordbok.

Vissa paket innehåller även produktion funktioner, till exempel förmågan att antalet scener eller hålla reda på revideringar. Även spårning av ändringar kan vara praktiskt för skribenter som arbetar genom utkast, är mest produktionsinriktning riktas mot den faktiska produktionsprocessen och är inte nödvändigt för en författare som vill skapa spec script, eller oombedda skript på spekulation. En ny författare kanske naivt antal scener och tänkte att det gör manuset ser professionella ut, medan det i själva verket är en annan giveaway att författaren är en novis. Förutom manusförfattning programvara, närbesläktad programvarupaket kan hjälpa en författare att definiera och utveckla karaktärer och historier. Vissa av dessa programpaket erbjuda manusskrivande förmåga, men fokus ligger på den kreativa sidan, eller verktyg för historia utveckling. Några kända och populära exemplen är StoryView , StoryCraft och Dramatica .

Varje författare måste hitta de verktyg han eller hon behöver för att göra skrivprocessen arbete. En del människor kommer att hitta ett paket ideal, medan andra kanske tycker att det är störande eller svårt. Flesta berättelse utvecklingsverktyg och manusförfattning programpaket erbjuder gratis demo prövningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.