Vad är Ruffles och frodas?

Ruffles och frodas är musikaliska utsmyckningar som spelas före den musik för vissa högt uppsatta tjänstemän som ett tecken på respekt. Varje nation har sin egen version av krås och frodas, tillsammans med en motsvarande tabell för utmärkelser så att band vet hur många volanger och frodas är lämpliga för en viss tjänsteman. Som regel är den högsta av volanger och frodas fyra, med den äran att beviljas stats-och högsta militära tjänstemän.

Begreppet volanger och frodas hearkens tillbaka till en mycket äldre heraldisk tradition. Historiskt, kungar, drottningar och andra högt uppsatta tjänstemän har aviserats med en fanfar av trumpeter, med musikaliska tillkännagivande är mer komplicerad för människor med hög rang. Traditionen med att tillkännage entréer med musik anor långt innan medeltiden, liksom de komplexa tabeller av utmärkelser som används för att bestämma vilken musik som spelas för vem. Det bör inte komma som någon överraskning att veta att denna tradition har funnits av världens militärer, eftersom militärer är kända för sin kärlek till ceremonin och protokoll.

Normalt är volanger och frodas spelas militära band som fungerar som ledsagare för högt uppsatta tjänstemän och besökande statsöverhuvuden. Bandet spelar ett visst antal krås och frodas, och följer med sången, vanligtvis en marsch, som hänger samman med de enskilda meddelade vidare. President i USA, till exempel, är aviserade med fyra volanger och frodas, följt av "Hail to the Chief. " Ett stort antal marscher och hymner finns på bordet av utmärkelser för att förbereda militärmusikkårerna för varje situation, från tillkännage ankomsten av en fyrstjärnig allmänhet att spela reträtt för en utskämd statschef. Den volanger består av trumvirvlar, medan blomstrar tillhandahålls av Bugles. Bandmedlemmarna står vanligtvis på uppmärksamhet när man spelar krås och frodas, och de närvarande förväntas generellt att ta bort deras huvudbonad och stå tills musiken har slutförts. Andra utmärkelser kan omfatta salut från militär personal närvarande.

Om militärmusiken inte är tillgänglig, en civil Marching Band kan uppmanas att träda in för att spela volanger och frodas , eller en inspelning kan användas. I situationer där besökande tjänstemän från andra nationer är inblandade, ett protokoll officer vanligtvis avgör i vilken ordning tjänstemän kommer att meddelas, och den ära som kommer att ges till de tjänstemän, ofta efter att ha hört ett protokoll tjänsteman som arbetar för just nu officiellt att säkerställa att inga fjädrar är ruggig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.