Vad är Red Dot Design Award?

Red Dot Design Award är utan tvekan den viktigaste Design Award ges i världen idag. Det delas ut av Design Zentrum Nordrhein Westfalen, en tysk organisation. Sedan 1954 har Red Dot Design Award delats ut till mottagare från hela världen.

Red Dot Design Award inleddes 1954, när den Haus Industrieform grundades i Tyskland. De anger som sin uppgift att "främja en lämplig utformning av miljön för den stora allmänheten. " Dess uppdrag var bred och utmanande. Snarare än att bara försöka vinst, var det för att försöka göra miljön i världen vackrare, för att hjälpa Tysklands export återhämta sig, och att främja enkel och tydlig design estetik. I själva verket en del av sin stiftelse har som en protest till "uglification av världen. " För bara två år efter grundandet, de mönster som visas som en del av Red Dot Design Award var att locka hundratusentals besökare. I det sena 1960-talet genomgick något av en kris, eftersom världen på många sätt ryggade tillbaka från idén om vad som uppfattades som förhärligar konsumtion. Red Dot Design Award reagerat och det anpassats till den känsla av era. När den viktiga roll som design blev mer och mer uppenbar i den moderna världen, prestige Red Dot Design Award ökad . Det växte till en internationell utmärkelse, och 2005 öppnade ett Design Center i Singapore, bidra till att göra det mer en global aktör. Pristagarna i Red Dot Design Award: Design Concept visas i Designmuseet i Singapore. Det finns tre priser som utgör den större Red Dot Design Award. Den ursprungliga tilldelningen, den Product Design Award, är förmodligen den mest kända av dessa. Det låter konkurrenter inom ett brett spektrum av tillverkning design, inklusive bil design, möbeldesign och Konstruktion. Red Dot Design Award: Product Design innehåller också ett designteam karaktär, som syftar till att erkänna verkligt exceptionella design team. Tidigare pristagare inkluderar design team på BMW och Apple Computers. The Red Dot Design Award: Communication Design är en nyare Design Award, som bildades 1993. Meddelandet Priset ges till icke-tillverkning inom design, såsom reklam, ljuddesign och corporate design. Även om andra prestigefyllda priser finns för de flesta av dessa områden, Red Dot namnet ändå ger denna utmärkelse några belopp prägel. Den senaste av Red Dot Design Awards är Design Concept Award. Denna ges för hela konceptuell design, inte bara enskilda produkter eller produktlinjer. Detta instiftades 2005, och så har inte haft mycket tid att göra sig ett namn i världen. Då få större begreppsmässiga Awards finns är det redan en eftertraktade priset.

Från början fanns det mycket få sökande till Red Dot Design Award, och dessa låg siffror förblev under 1970 och 1980. Under 1990-talet antalet började öka, och under de senaste åren har antalet svällde drastiskt. År 2007 fanns det mer än 3. 800 sökande till meddelandet Design award, med 336 vinnare, och mer än 2500 sökande till Product Design Award, med 623 vinnare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.