Vad är Radio City Music Hall?

Medan Manhattan är verkligen fylld med dess andel av viktiga landmärken och drar turister, en av de tidigaste och mest populära av dessa landmärken sitter utanför Rockefeller Plaza och kan ståta med sin numera berömda röda bokstäver marquee: Radio City Music Hall. Ligger på Avenue of the Americas, öppnade Radio City Music Hall 1932 och blev ett nationellt landmärke 1978. Dess music hall som har hyst många världen över handlingar och fortsätter att vara en stark turist göra i dag.

Radio City Music Hall är en art-deco design byggnad som byggdes på mark som arrenderas från Columbia University. Ursprungligen planeras att bli nya hem Metropolitan Opera, blev platsen för projektet av John D. Rockefeller, Jr, fastän hans ursprungliga planer ändrats sedan börsen kraschade och Operan dragit sig ur affären. Radio City Music Hall blev en plats för utställningar och filmer fram till 1979, då syftet ändrades till att omfatta konserter och andra speciella evenemang. Vid tidpunkten för dess öppning, var mötesplatsen största biosalong i världen med nästan 6000 sittplatser. Dess orgel är den största biosalong orgel som någonsin byggts. Namnet kom från områdets första hyresgäster, Radio Corporation of America, en radio dotterbolag till närliggande NBC Corporation. Den största inomhus teater i världen, blev känd Radio City Music Hall som Showplace av nationen som fler och fler människor kom till New York just för att se platsen och visar den innehåller. Det blev snabbt den bästa mötesplatsen för filmpremiärer på grund av sin förmåga och storslagen atmosfär.

I slutet av sjuttiotalet avtog Radio City Music Hall popularitet som en film plats och planer offentliggjordes att omvandla utrymmet till en kontorsbyggnad. Men bevarande insatser samt kommersiella intressen ledde istället till en renovering som gav platsen nytt liv. Den återupptas igen 1980. 1999 var det inre av Radio City Music Hall återigen renoverats till en kostnad av cirka 70 miljoner dollar US-dollar. Alla mattor, tapeter och platser ersattes och väggmålningar pryder plats återställdes.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.