Vad är Movie utveckling?

inom filmindustrin, film utveckling eller helt enkelt utveckling hänvisar till de inledande skedena av att arbeta en berättelse idén till en livskraftig script. En producent siktar in sig på en idé till ett manus som kan vara original, baserad på en sann historia, eller en anpassning. Producenterna är också rutinmässigt ges unproduced spec script med partners och agenter. När en producent åtar sig att ett projekt börjar filmen utveckling och människor förs ombord för att hjälpa till med denna fas av projektet.

Om arbetet med en originell idé, är berättelsen ofta konkretiseras genom en rad möten och telefonsamtal med författare och medarbetare som kommer att delta i projektet. En synopsis är skrivet, då en kontur, behandling och script. Om du börjar med en spec script, är den vanliga vägen en av Omskrivningar och omarbetat manus idé. I samtliga fall, producenter vill få en regissör och talang är knutna till ett projekt så snart som möjligt för att locka finansiärer och en studio. Ytterligare omarbetningar görs för att tillgodose önskemål eller speciella stil (ar) av bifogade talang. Den tid ett projekt stannar vid utvecklingen beror på många faktorer, men några månader är oftast minimal. Processen för filmen utveckling är ett samarbetsprojekt en som ofta förenat med motsatta kreativa idéer, motstridiga egon och en stor potential för spänningar och stress som kan bromsa eller till och med spåra framsteg. Hollywood politik kan också bestämma huruvida ett projekt överlever utveckling. Planer som fastnar i flera år i den här fasen, som sades vara i "utveckling helvetet. " Om man utgår från ett projekt gör det genom filmen utvecklingsfasen är manuset slog till en studio direktören och ytterligare exekutiva producenter som kommer att ge ekonomiskt stöd. När en studio greenlights projektet, (vilket kan kräva mer överskrivningar), flyttar in den i förproduktion. I denna fas alla nödvändiga åtgärder vidtas som måste äga rum innan själva inspelningen. Till exempel är filmen helt rösterna, besättningen har anställts och apparater är byggda och /eller platser väljs och avtalsmässigt säkras. Produktion, eller den faktiska skott som kommer sedan, följt av post-produktion eller slutlig redigering och screening fas. Slutligen filmen har premiär och släpps.

Film utveckling är det första steget i en lång väg till filmproduktion. Hollywood har många fler projekt i utveckling än någonsin kommer att göras. Även ett projekt som framgångsrikt slutför utvecklingsfasen har ingen garanti för att se den stora skärmen. Valfritt antal omständigheter som kan uppstå under tiden som kommer att innebära en katastrof eller upphävande av ett projekt. Vissa uppskattningar mindre än 10% av projekten filmen utveckling som någonsin tillverkats, med det stora flertalet är permanent "på hyllan. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.