Vad är Louisville Ballet?

Louisville Ballet är staten Ballet of Kentucky och grundades i mars 1952. Från dess ringa början har den vuxit till en av landets premiären regionala balett företag. Det började som en medborgerlig Ballet Company, förlitar sig på gäst konstnärliga regissörer och koreografer som direkt sitt arbete varje gång en produktion hölls. Det var inte förrän 1965 som en man vid namn Larry Gradus anställdes som en heltid konstnärlig ledare för att övervaka en grupp tillfälligt dansare.

1975, nya regissörer Richard och Cristina Munro hyrt åtta dansare att bilda kärnan i en permanent företag. Samma år nådde bolaget yrkesstatus och började sin resa till företaget i dag. Detta var också det år då Louisville Balettskolan grundades i huvudsak bli den officiella skolan i företaget. Alun Jones utsågs till direktör för skolan.

1978 började Jones Louisville ballets konstnärlig ledare och förblev i den positionen fram till 2002. Under denna tid bodde han upptagen leda företaget, choreographing baletter och designa kostymer och landskap för bolagets produktioner. Under 2002 tog Bruce Simpson härskaren i Louisville Ballet, blir konstnärlig ledare för både företaget och skolan. Den Louisville Ballet är den enda regionala Ballet Company som framhävs berömd rysk balettdansös Mikhail Baryshnikov som gäst artist. Han utförde med bolaget under 1978-79 och 1979-80 säsonger. Efter Baryshnikov framträdanden med Louisville Ballet, företaget som utförs i några av sina produktioner i både Dallas och Houston.

Idag har företaget lojala stöd från Louisville samhället som deltar i föreställningar varje år. Ca 50. 000 beskyddare närvara sina produktioner på årsbasis. Bolagets repertoar på över 150 verk innehåller klassiska såväl som nya, moderna baletter.

Studenter som siktar på att bli balettdansörer kan delta i Louisville Ballet School i hopp om att ansluta sig till företag eller andra företag dansa hela världen. Över 400 elever är inskrivna i bolagets officiella Dance Academy där dansare i alla åldrar studera balett i tillägg till andra former av dans. Unga dansare med professionella ambitioner kan audition för Ungdom Ensemble, en pre-professionell dansgrupp som uppträder med det professionellt företag under storskaliga produktioner. Youth Ensemble utför även i Serba (Southeast Regional Ballet Association) som sponsras av regionala Dance Amerika.

Den Louisville Ballet Center, som ligger på Östra Storgatan i Louisville's downtown område är baletten bolagets huvudkontor. Bolaget bedriver program för studerande undervisning som når 12. 000 barn varje år. Sådana program inkluderar både student matinees och föreläsning-demonstrationer. Dess uppdrag är att utbilda allmänheten om dans så att fler människor kommer att stödja deras ansträngningar att hålla konsten att balett levande i delstaten Kentucky.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.