Vad är Hyphy?

Bay Area rapper Keak Da Sneak tog äran för myntat uttrycket "Hyphy" som en förkortad version av ordet "hyperaktiva", trots att andra källor helt enkelt anser att det är en kappsäck av "hype" och "fly. " Ordet "Hyphy , "uttalas hög avgift , är ett adjektiv som ursprungligen kommer från San Francisco Bay Area i slutet av 1990-talet. Det är främst för att beskriva en typ av dans och musik knutet till Bay Area hip hop kulturen. Ordet är också i allmänhet används för att definiera något farligt och irrationellt, eller rolig och hämningslöst. Den "Hyphy rörelsen" kom till framträdande plats i början av 2000-talet, ledd av Bay Area rappare som ansåg att kommersiell hip hop inte för att fastställa trender inom hip hop industrin bekräfta Bay Area. Även om Hyphy rörelsen är centrerad på San Francisco Bay Area, ligger sitt kapital i Oakland, Kalifornien. Andra viktiga områden i Hyphy rörelsen omfattar Vallejo, Richmond, och andra olika platser i norra Kalifornien. Vissa Bay Area Hyphy tillverkarna Traxamillion, Rick Rock, EA-Ski, Sean T. Och Droop-E.

Hyphy är märkbara genom sin tråkiga, pulserande rytmer och Upptempo beats. Hyphy kultur är vida analogized till crunk kultur i söder, eftersom både Hyphy och crunk rörelser växte fram i slutet av 1990-talet och fann sig i den gängse popularitet på 2000-talet. Men den musikaliska aspekterna av de två rörelserna har verkligen stora skillnader. En, Hyphy är mer optimistisk med inslag av bas, keyboard, vändskivor och rappa, medan crunk normalt sysselsätter användningen av elbas och trummor, och anses lyrically osofistikerade.

är en dansare sa att "få Hyphy" när de uppträder som övervärderas och hämningslöst sätt. Liksom mycket av rap kulturen är Hyphy kultur till stor del förknippas med dans och fest. Deltagare i Hyphy rörelsen beskriva sin dans beteende som agerar "dum", "efterbliven" eller "gå dum. " Huvudtanken bakom dessa fraser är att ha roligt och bortse från samhällets negativa syn på råolja beteende. Till skillnad från populära amerikanska kultur där dessa fraser har generellt negativa eller stötande bibetydelser, Hyphy dansare ta dem som en komplimang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.