Vad är Hi-Fi?

Hi-Fi är helt enkelt den förkortade termen för naturtrogen . Det blev populär på 1950-talet och användes för att beskriva återgivning av bilder eller ljud i sin renaste form. Hi-fi är oftast förknippas med ljud, till exempel musik. Hi-fi innebär att reproduktioner är tydliga, i allmänhet utan bakgrundsljud, och ger minimal distorsion. Sedan hi-fi-utrustning är avsedd att göra reproduktioner så trogen originalet som möjligt, är förbättringar begränsade.

High fidelity ljud och visuella komponenter var först behandlats med skepsis. Många trodde inte det var så stor skillnad och tänkte att hi-fi var ett knep för att sälja dyrare utrustning. Entusiaster lärde sig snart att hi-fi faktiskt skulle erbjuda högre kvalitet reproduktion. Hi-fi-komponenter blev så populär att termen användes för att hänvisa till de delar sig liksom till tekniken. Till exempel vid hänvisningar till en grammofon eller skivspelare, skulle folk säga: "Sätt en post på hi-fi. " P

Idag begreppet hi-fi används för att beskriva något ljudsystem ovan genomsnittliga kvalitet. Man hänvisar också till andra komponenter som hemmabiosystem. Det kan inkludera allt från din TV, DVD och satellitmottagare, till din CD-spelare, stereo andra komponenter, och surround högtalare.

Mycket lik dator entusiaster , hi-fi entusiaster njuta sätta ihop anpassade system. Precis som en datorentusiast kommer att välja separata komponenter från olika tillverkare för att dra nytta av vissa specialiteter, en hi-fi-entusiaster kommer att göra detsamma. Inte bara är det bästa sättet att skapa en unik, av hög kvalitet, men ger även entusiasten att bygga systemet en bit i taget, vilket ger henne större frihet att spendera mer på varje komponent. Stället för att lägga ut en massa pengar på en gång att köpa ett helt system, kan man bygga upp en samling av högkvalitativa komponenter i sin egen takt. Detta är också viktigt när det gäller uppgradering hi-fi-utrustning, eftersom entusiast kan bara byta ut en bit i taget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.