Vad är Contemporary Dance?

modern dans är en typ av dans som uppstod i den 20: e århundradet som en utväxt av modern dans och andra 20th century tekniker dans. Definiera denna typ av dans kan vara svårt, eftersom samtida dans är ett mycket vätska och mycket oklar stil dans. Till skillnad från traditioner såsom balett, är modern dans inte är knutna till speciella dans teknik, utan snarare en dans filosofi. I modern dans, folk försöker utforska den naturliga energi och känslor i sina kroppar för att producera danser som ofta är mycket personligt.

Några markanta namnen inom samtida dans omfattar: Martha Graham, Trisha Brown, Isadora Duncan, Merce Cunningham, och José Limon. Martha Graham är kanske en av de mest kända människorna i modern dans, och Martha Graham School of Dance i New York City erbjuder utbildning i Graham's teknik för att dansare från hela världen. Nya stjärnor är också alltid stiger på modern dans fältet.

Modern dansare kan komma från någon utbildning bakgrund, allt från klassisk balett till breakdanstävling, och de innehåller karosseri tekniker såsom yoga och pilates i sin dans, längs med system som Alexander metod. Modern dans är en tung betoning på sambandet mellan kropp och sinne, med dansare uppmuntras att utforska sina känslor med hjälp av danser som trycker mot de traditionella gränserna. Denna typ av dans innebär ofta en hel del av att spela med balans, floorwork, höst och återhämtning, och improvisation. i modern dans klasser, eleverna lär sig att använda sina kroppar på olika sätt, och de fokuserar om andning, kroppshållning och emotionella tillstånd att inrätta en kropp-anslutning. Studerande kan lära koreograferat verk, eller de kan uppmuntras att improvisera dansa bitar. En modern dans sammansättning kan ta från en personlig berättelse, en allegori, en kommentar till samhället, eller en integration av kulturer, och det kan innehålla ett brett utbud av dans teknik återspegla karaktären smältdegel av samtida dans.

Många stora städer runt om i världen värd samtida dans företag som erbjuder regelbundna föreställningar för allmänheten, och några av dessa danskompanier är knutna till dansskolor, för människor som vill driva utbildning i modern dans. Modern dans klasser kan också tas genom högskolor och universitet, samhälle dansskolor, och ibland genom hälsofrämjande klubbar. Att hitta resurser i din region, prova att söka efter "nutida dans" och den närmaste större staden till ditt hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.