Vad är Classic Rock Music?

classic rock musik är en musikalisk genre som är starkt beroende av populära sånger som producerades under 1960, 1970 och 1980. Normalt är den term som används för att hänvisa till radiostationer. De flesta städer i USA, och i många andra länder, har åtminstone en radiostation som är ägnat att spela klassisk rockmusik. Däremot kan termen classic rock musik gäller även för musikgrupper i allmänhet.

hette den tidigaste formen av klassisk rockmusik radiostationen albumorienterade rock, eller AOR. Under hela 1970-talet och början av 1980, spelade dessa stationer nuvarande musik samt musik från förr, men i mitten av 1980-talet, mest AOR stationerna slutat spela ny musik och började att enbart fokusera på att spela klassisk rockmusik. Den första radiostationen att kalla sig en klassisk station rockmusik var Philadelphias WYSP, 1981, av 1984, mer än 40 stationer i USA krävde själva classic stationer rockmusik.

Några av de band som i allmänhet förknippas med klassisk rock musik är Beatles, Rolling Stones, Jimi Hendrix, Aerosmith, AC /DC, Queen, och Eagles. Om några av de artister som spelas på klassiska stationer rockmusik fortfarande aktivt spelar in musik, bara deras tidigare hits är representerade i etern. Några classic rock musik Stationerna omfattar också populär hårdrock och metal-band från 1980-talet, som Guns 'n Roses och Metallica. Nyligen har vissa classic rock musik stationer också börjat införliva 1990-talet band som Nirvana, Pearl Jam och Alice in Chains i sin rotation.

Classic rock musik är oftast mest populär bland folk som var unga när musiken först kom ut. Idag, den gruppen inkluderar 50-åringar som lyssnat på Beatles när de var unga, 40-åringar som lyssnat till Eagles, eller ens 30 åringar som lyssnade på Nirvana i tonåren. Den klassiska rock musiklyssnare är främst manliga, och så är de flesta av DJs i samband med klassiska stationer rock radio. Det finns också flera tidningar ägnas åt classic rock musik, som Relix och Uncut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.