Vad är Cherhill Vita Hästen?

Cherhill White Horse är en kulle siffra i grevskapet Wiltshire, England. Som namnet på denna kulle siffra innebär, är det i form av en dansande häst, och det är vitt, eftersom det består av krita. Den Cherhill vita hästen är en av de äldsta vita hästar i England, och det är en viktig milstolpe i sitt grevskap, placeras på ett sådant sätt att den kan ses från långt håll. Besökare på Wiltshire försöker ofta att ta sig tid att se Cherhill White Horse, och att njuta av promenader och vandringar i omgivningarna.

Hill siffror från styckning i gräset på en kulle för att exponera sten eller jord som ligger under. I många delar av England, är den underliggande geologi bergssluttningar kalkhaltig, och som ett resultat kulle siffror är vita, vilket gör att de sticker ut dramatiskt mot det omgivande berget. Bruket att göra backen siffror verkar vara gamla, och flera mycket gamla exemplar kan hittas runt England. Den Cherhill White Horse själv datum till 1780.

Hästen är huggen i en brant ansikte Cherhill Down, och det står nordost. Det är avbildad i handlingen att höja ett framben, med knyckte svansen står nästan rakt upp. Öga moderna Cherhill Vita Hästen är gjord av betong, men historiskt sett var gjorda av glas som satt fast i marken med stjärten uppåt. Flaskorna fångas ljuset och glittrade, gör ögat synlig på avstånd. Men souvenir-jägare upprepade tillfällen stulit flaskor, vilket ledde till beslutet att använda en mer permanent medium för ögat.

Bygget av Cherhill White Horse, som också kallas Oldbury White Horse, övervakades av DrChristopher Aslop. I början 20th century, var hästen illa försämras, vilket leder till en konservering insats på 1930-talet. Under andra världskriget, hästen var täckt, så att den inte kunde användas som ett landmärke från fientliga trupper. Under 2002 var bevarat Cherhill Vita Hästen igen, med ett nytt lager av packad krita och en rad buffertar för att hålla den omgivande Turf tillbaka. Idag kanterna på Cherhill Vita Hästen synas tydligt mot det omgivande berget.

Orsakerna bakom byggandet av Cherhill Vita Hästen är lite oklara. Mest troligt var det helt enkelt inspirerats av andra kullen siffror i området, och en önskan att göra en splashy effekter i samhället. Vissa historiker har också föreslagit att Dr Aslop kan ha avsett att hedra en vän som var förtjust i att måla hästar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.