Vad är Carpenter Gothic Architecture?

Carpenter gotisk arkitektur är en typ av arkitektur som blev mycket populär i USA i mitten av 1800-talet. Många exempel på Carpenter Gothic bostäder finns i många regioner i USA, och vissa av dem är på det nationella registret över historiska platser, vilket speglar deras kulturella värde. Bostäder byggs i Carpenter gotisk stil återfinns även utanför USA, särskilt i Nya Zeeland och Australien, även om de kan kallas mer allmänt som "Gothic Revival" hem. Den nygotiska rörelsen fick sin början på 1700-talet, när arkitekterna började spela med teman från medeltida arkitektur. I USA har främjat Carpenter gotisk arkitektur genre av Alexander Jackson Davis, som ställde upp ett antal samlingar av hus planer i Carpenter gotisk stil. Han föreslog att ett av försäljningsargumenten denna arkitektoniska stil är att den kan användas för att göra bostäder ekonomiskt tillgängliga för alla klasser, allt från skummande konfekt för de rika mer kärv hem för människor med mindre pengar. p

Flera variabler kan användas för att identifiera Carpenter gotisk arkitektur. Den första är att denna typ tenderar att vara begränsad till hem och kyrkor, och de strukturer som är gjorda av trä. En typisk Carpenter Gothic struktur har också en asymmetrisk planritning, tillsammans med funktioner som djupa gavlar, torn, tätslutande verandor, pekade välvda fönster som de hittade i katedraler, och ett överflöd av trä scrollwork detaljer. Det är också vanligt att se ombord och Batten rangerbangård i Carpenter gotisk arkitektur, även om detta inte alls är skyldig. Ett berömt exempel på Carpenter gotisk arkitektur kan ses i den berömda målningen American Gothic , illustrerar mer släta änden av skalan, men den nådde fönster och branta gavlar kännetecknar stil kan ses tydligt. Carpenter gotisk arkitektur är också ibland kallas Rural gotisk, men gott om Carpenter Gothic strukturer kan ses i mer fast regioner.

En anledning till att Carpenter Gothic Architecture tog bort var utvecklingen av bläddrar såg, vilket gjorde timmer företag att massproducera rullas träslöjd. Innan utvecklingen av ångdrivna sågar, skulle detta träslöjd har ristat manuellt vid oerhörd bekostnad, massproducerade scrollwork gjort det möjligt att lägga till dekorativa lister i påkostade uppgår till alla typer av bostäder. Vände träslöjd visade också upp inomhus, på pelare, trim, och stödjande balkar, svarvning strukturer till konstverk och väl fungerande byggnader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.