Vad är American Ballet Theatre?

American Ballet Theatre (ABT) grundades 1940 och anses vara en av eliten balett företagen i världen. I New York City, utför det i mer än 600. 000 människor varje år och har dansat i mer än 126 städer och 42 länder. Under 2000 besökte American Ballet Theatre Kina och uppträdde i både Shanghai och Hongkong. Företaget hade också sällsynt möjlighet att dansa i Taipei och Singapore.

Sedan starten har ABT: s uppdrag varit att utveckla en repertoar från det förflutna och samtidigt främja skapandet av nya verk av unga, innovativa koreografer. Företaget strävar efter att presentera banbrytande baletter samtidigt ge en respektfull nick till det förflutna. Kända koreografer såsom Agnes de Mille, George Balanchine, Twyla Tharp, och Jerome Robbins har alla verk som skapats för den världsberömda företag.

Bolagets första konstnärliga ledare var Lucia Chase och Oliver Smith. De riktade företagets verksamhet från 1940 till 1980. Under deras ledning, American Ballet Theatre stabila i baletter ingår verk från tidlösa 19th century klassiker som Svansjön till mer modern balett.

År 1980 blev den berömda ryska dansaren Mikhail Baryshnikov konstnärlig ledare. Baryshnikov ledde bolaget så att deras klassiska traditionen har skärpts och förfinats. Under hans ledarskap har iscensatt otaliga klassiska baletter, omarbetats och polerade.

År 1990 fanns det en vaktavlösning med uppkomsten av Jane Hermann och Oliver Smith som konstnärliga ledare för American Ballet Theatre. Hermann och Smith fortsatte ABT resa mot framtiden och samtidigt odla klassisk balett traditioner i det förflutna. Kevin McKenzie, tidigare rektor dansare med American Ballet Theatre, utsågs till konstnärlig ledare för bolaget 1992. McKenzie främjar uppdrag av ABT som han försöker styra företaget mot nya verk bibehållen klassisk balett traditioner. The American Ballet Theatre bedriver olika utbildnings-och uppsökande program för människorna i New York Metropolitan Area. En värdig program är ungdomarnas Ballet Workshop. I denna workshop, använder företaget lecture-demonstrationer att undervisa skolbarnen om balett. Varje år, 8. 000 studenter deltar i workshop på Metropolitan Opera House. Workshopen introducerar barn till balett, odlar uppskattning för scenkonst, och utbildar framtida balett stamkunder. Barn deltar i Young People's Ballet Workshop lära sig lite om balett historia, dansteknik, och bakom kulisserna-godbitar om att iscensätta en balett. The Peter Jay Sharp Introduktion för Dans är ett annat American Ballet Theatre pedagogiska program där över 10. 000 gratisbiljetter lämnas till lokala skolbarn i omgivande New York City områden. Varje barn får två biljetter så att en förälder eller förmyndare kan följa honom. Det här gratis-biljett programmet gör gå en dansföreställning möjligt för familjer som kanske inte har resurser att göra det.

En av världens största företag balett, amerikanska Ballet Theatre utför en mängd olika arbeten i både klassisk och modern tradition. Den har utförts i varje amerikansk delstat och dansat i 42 länder, utför till i genomsnitt 600. 000 människor varje år. Kanske är det därför som American Ballet Theatre anses vara en av de främsta danskompanier i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.