Hur väljer jag det bästa Amp kabinettet?

En amp skåp kan skapa djup och volym till tonen i din musikinstrument, men det är viktigt att välja den bästa typen av skåp för din ansökan. Innan du tar några steg mot att välja en förstärkare skåp, måste du ta det första steget i att bestämma vilken typ av förstärkare du vill. Amps finns i många olika storlekar, mätt i watt, och var och en har ett annat syfte och ljud.

För mindre applikationer, såsom spela hemma eller i små utrymmen, en combo förstärkare kan vara den bästa lösningen . Den combo förstärkare maskor förstärkaren huvudet-eller motor-direkt till förstärkaren skåpet. Vanligtvis förstärkaren skåpet innehåller en eller två tolv tum (30 cm) högtalare, och kan producera ljud av tydliga kvalitetskriterier för mindre inställningar. Bortom combo amp, blir det nödvändigt att köpa en förstärkare huvudet och en förstärkare skåp separat.

Amp huvuden kommer i en mängd olika wattal specifikationer, från 50 watt på mindre kraftfulla modeller till över 200 watt för mycket högljudda och kraftfulla modeller. Om du funderar på mindre kraftfulla watt för mindre spelningar och medelstora rum, överväga en förstärkare skåp som innehåller två 12-tums (30 cm) högtalare, känd som en 2x12 skåp. Dessa är i allmänhet sällan gitarr användning, men de är inte omöjliga att hitta och kan passa perfekt för dina behov.

Bortom 2x12 kabinett, kommer du att ge sig in i värld av hela skåpet. Denna typ av förstärkare skåp kommer att innehålla fyra högtalare, antingen 12-inches (30 cm) eller 10 inches (25 cm). En amp kabinett av denna storlek kommer att fungera bra för större spelningar, och du kommer i allmänhet vill använda det i kombination med en 100 watts förstärkare eller högre. Denna set-up, känd som en halv-stack, kommer att producera mycket högt ljud och kommer att ge djup och karaktär åt ljudet. Till skillnad från en mindre förstärkare skåp-som en 1x12 eller 2x12-en fullständig skåp kommer att ge en fylligare och starkare vägg av ljud som ska kompletteras över stora områden, medan mindre amp skåp kommer att producera mindre ljud med mindre total djup och klarhet för stora utrymmen.

För extremt stora prestanda utrymmen, en full stack kan vara det bästa valet. En fullständig stack kombinerar förstärkaren huvudet med två 4x12 skåp staplade på varandra. På den här nivån, kommer du vill bära hörselskydd, eftersom ljudet produceras av en full stack kan skada dina öron. En full stack är ett bra val för stora konserter, dock kan du använda dem i mindre utrymmen också, bara förbereda dig inför en överväldigande mängd ljud.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.