Hur kan jag starta min egen Experimental Theater Company?

En experimentell teater företag är precis vad namnet antyder: en grupp av aktörer som inte följer traditionella normer när det gäller att utföra. Detta kan bero på att de har kommit överens om olika regler, eftersom de försöker något annat, eller att de är amatörer som bara kan ägna några timmar i veckan till repetitioner och föreställningar.

Sedan en experimentell teater bolaget inte har någon officiell back-up, när du startar en, måste du ta itu med allt själv. Detta inkluderar hitta och hyra prestanda utrymme, vilket kan visa sig vara den svåraste delen. Små lokala teatrar är det självklara valet för en experimentell teater företag, men detta kan inte vara ett lönsamt val på grund av budgetmässiga skäl. Om så är fallet, titta efter alternativa platser, bland annat kaféer, gym skolan, källare och källare, och även kyrkan rymden. Kom ihåg att du behöver utrymme både för träning och för de faktiska prestanda, så se till att rummet kan användas för båda. Om du inte har tillräckligt av en gjuten, sätta ut en uppmaning till det. Du behöver skådespelare, författare, en regissör, och en grupp människor att hantera bakgrunden saker, bland annat ljus, musik och dressing. Försök inte att införa alltför många roller på en person, eftersom detta kan betyda katastrof, speciellt eftersom du har att göra med icke-professionella i en experimentell teater företag. När du har rätt grupp människor samlas för att forma en experimentell teater bolag, besluta om vilken typ av prestanda du kommer att lägga ut. Det kan vara en vanlig show, eller det kan vara kort skisser om 10-15 minuter vardera. Bara för att du har att göra med en experimentell teater företag betyder inte att du måste jobba gratis. Sätt upp plats så att du kan sälja biljetter på plats, eller håller med om att alla måste få ett visst antal personer till prestanda. De inkomster kan delas lika mellan deltagarna i experimentell teater företaget, eller alla kan få pengar beroende på hur många som tas in

framför allt vara original när en experimentell teater företag. Du har inte budget för en vanlig grupp, så du måste lita på rå talang för att underhålla publiken. Pick out-of-the-ordinary scripts, använda kreativa blixten och glöm inte att ha kul.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.