How are stop action-filmer?

stop action filmer, eller stop motion filmer, kan rätta kallas ett av de första specialeffekter tekniker som används av filmare. I Amerika är en pionjär inom denna typ av filmskapande Willis O'Brien, som först använde sig av tekniken i 1925 filmen The Lost World för att få dinosaurier till liv för en förtjust publik. Han gick senare till direkt King Kong 1933, med hjälp av stop action filmer processen att animera enorma apan som wreaks förödelse på New York City.

stop action filmer arbete genom att ta bilder med en rörlig kamera, en bildruta i taget. Varje kamera i tidiga filmer hade cirka 24 bilder per sekund. Så sluta actionfilmer skulle ta bilder av en icke-verkliga objekt, som en dinosaurie eller den mäktiga Kong, och göra minut förflyttningar mellan varje ram. När filmen spelas upp, resulterade det i illusionen att döda mål var faktiskt att flytta, och interagera med andra karaktärer.

Processer för att stoppa actionfilmer i allmänhet var mödosamt, eftersom man för att bevara en realistisk känsla av rörelsen var rörelser av livlösa tecken mellan ramar extremt liten. Vanligtvis har anställts sådana specialeffekter för en kort stund under filmen, med resten av filmer stop action som består av aktörer på skärmen med hjälp av vanlig filmning. Stop action sekvenser skulle sedan skarvas i för att göra hela filmen. troligen den mest välkända stop action filmer utövare av 20th Century var Ray Harryhausen, som ytterligare utvecklat denna typ av filmskapande i filmer som De sju Voyages of Sinbad och Jason och Argonauterna . Harryhausen utvecklat en process delad skärm, kallad Dynamation, så stop motion tecken att vara på skärmen samtidigt aktörerna visades. Detta lånade mer realism till hållplatsen actionfilmer stil. Dessa tidiga stop action filmer, dock ofta ser ganska falskt och dumt att den moderna filmgoer. Rörelserna tecken stop action eller monster verkar ryckiga och saknar flyt. Ofta rumsliga relationer mellan monster och människor var inte väl definierade och monster saknade storlek differentiering som skulle ha gjort dem verkligen skrämmande. Många filmskapare och fans film har en stark förkärlek för dessa tidiga filmer stop action, men som har inspirerat specialeffekter genier i slutet av 20th Century, och i dag.

George Lucas något ändrad form stop action med en teknik som han kallade "go rörelse. " Modellen flyttas under klick, men resultaten är otydliga, vilket resulterar i ett mer realistiskt intryck av rörelse. Detta prövades först i 1981 års film Dragonslayer . Stop actionfilmer och gå rörelse snart skulle överträffas av datoranimation, dock. Frisläppandet av 1993 års film Jurassic Park , som i huvudsak används datoranimation, modig direktörer att börja skapa speciella effekter genom datorgrafik, och dessa tekniker endast förbättras med tiden. En titt på Lord of the Rings -serien, i synnerhet uttrycker animation av Gollum, den stora förbättringen av datorgrafik och realism. P

stop action filmer hade hand retirerat till claymation, där de höll fortfarande popularitet. Genom att använda lera modeller, noggrann behandling av inte bara förflyttning av modeller, utan också av ansiktsuttryck var tidiga föregångare till det fantastiska arbete som Nick Parks, som utvecklade den mycket populära Wallace och Gromit -serien. Med datoranimation i så många filmer, bland annat genom Pixar och dess efterföljare, var det förvånande att se Academy Awards ära Parks " Wallace och Gromit och The Curse of the Were-Rabbit under 2006 istället för de många utbud av filmer datoranimation. Det är uppenbart att älskare av filmen stop action tekniker kvar.

Välkända regissören Tim Burton har använt stop actionfilmer teknik i två mycket populära filmerna, The Nightmare Before Christmas och Corpse Bride . Sådant arbete och arbete Parks, fortsätta att utveckla stoppa actionfilmer tekniker, så att nu rörelserna är ganska smidigt och vätska. Dessa bitar är en rörande hyllning till tidig stoppa actionfilmer pionjärer, och stå i strid mot datorgrafik animation. De är historia i rörelse och bör ses av alla film fans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.