Buffy och vampyrerna, Vem är Cheese Man?

The Cheese Man är en mycket liten och ytterst gåtfulla tecken på Buffy och vampyrerna TV-serier. Fastän Cheese Man endast framträdde kort i två episoder har han blivit en ikon för några fans. Tecknet är ett ämne för intensiv debatt bland vissa fans, men seriens skapare, Joss Whedon, hävdar att osten Människan var tänkt att vara en meningslös och absurd karaktär, och att han inte har några knepiga undertext eller symbolisk betydelse.

Han finns bara i drömmen sekvenser, vilket tyder på att han är en uppfinning av det undermedvetna, men osten Man verkar i drömmen hade vid flera tecken. Han verkar i en taupe kostym, med runda glasögon, en balding huvud, och, naturligtvis, ost. Osten tar alltid en klippt form, och det kan läggas på en bricka, eller förvaras i osten mans händer, beroende på sekvensen. Han talar direkt till flera av karaktärerna, vilket gör gåtfulla och förbryllande uttalanden som "jag bär ost. Det bär mig inte. " Siffran första gången i" Restless "säsong fyra finalen. I det avsnittet, de fyra huvudpersonerna i serien har en rad komplexa och sammanlänkade drömmar där de utforska sina egna rädslor och svagheter, och osten Man tycks i alla de drömmar, vanligtvis bara för ett ögonblick. Hans andra och sista framträdande var i säsong sju i "Storyteller", i en annan delade drömsekvens hade med två skurkar från föregående säsong. Eftersom Buffy och vampyrerna sprang för sju säsonger, finns ett antal mindre tecken som osten man som bara dök upp i en eller två episoder, och skaparna av showen är ibland förvånad över hur förtjust fans har blivit av några av dessa tecken. The Cheese Man kan ha rönt stort intresse eftersom han dök upp i "Restless", ett avsnitt som handlade om en stor del av seriens mytologi samt personliga kamper tecken.

Några Buffy fans har kommit fram med komplexa förklaringar för att osten Man hävdar att han är en symboliskt viktig karaktär, och ibland ge trovärdiga bevis som stöder detta. Whedon har bestämt förklarat att Cheese Man ingick att ta in den del av det absurda att göra drömmen sekvenser vilket han tycks verka mer surrealistiskt. Med tanke på att serien är full av referenser till ost, ett fåtal anhängare har föreslagit att osten människan helt enkelt kan vara en manifestation av Joss Whedon's förkärlek för ost.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.