Vem är Philip Glass?

Philip Glass, som tillsammans med Steve Reich, Terry Riley, och La Monte Young ledde turen till minimalism på 1960-talet, föddes i Baltimore 1937. Han började violin lektioner i sex och flöjt vid åtta. Hans första kompositioner skrevs när han var 12, och han inträdde i University of Chicago på 15, få sin examen vid 19 år 1956. Han experimenterade med 12-note komposition, men hade gett upp när han tog studenten och lämnas att ta förlängning kurser vid Juilliard School. efter att ha tagit sin undervisning arbetar som kranförare på ett stålföretag, återvände han till Juilliard att registrera, ta emot diplom i komposition 1959 och en magisterexamen i 1961, studerade för Bergsma och Perischetti, och sedan gå Milhaud's sommarkurs i Aspen. Under sin tid vid Juilliard, experimenterade han med ett brett spektrum av musikaliska genrer, gjorde musik för dans, och studerade filmmusik, skapar grunden för ett brett utbud av hans senare verk.

Glas tilldelades en Ford Stiftelsen Grant, och sedan ett Fulbright, som tillät honom att studera med Nadia Boulanger i Paris för två år. Även i Paris, anställdes han att beskriva några av sitarspelare Ravi Shankar musik och indisk musik blev ett viktigt inflytande på honom. Innan han återvände till New York år 1967, reste Glass i norra Afrika och Indien, och vid återkomsten till New York, började han och Reich utför i varandras ensembler och analysera varandras arbete. som glas utvecklat sin musikaliska stil, etablerade han också Philip Glass Ensemble, som han skrev det mesta av hans arbete och som var den enda utövande av de flesta av hans verk. Hans arbete inom minimalism nått sin kulmen, och hans senare stil, döpt till "maximalism" debuterade med sin opera Einstein on the Beach under 1976, vilket var i huvudsak inriktad på musik för dans, film och teater, i motsats till konsert.

His 1980 opera Satyagraha , om Gandhi, och 1984 opera Akhnaten Hamburger Hill och The Truman Show , liksom Koyaanisqatsi: Livet ur balans , Godfrey Reggio's 1982 första filmen i en trilogi som utforskar genom sammanställning av musik och bilder sambanden mellan och bland natur, människor och teknik. Andra samarbetspartners är Allen Ginsberg, Paul Simon, och Ravi Shankar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.