Vem är Obi-Wan Kenobi?

Obi-Wan Kenobi är det gåtfulla Jedimästaren skapats av George Lucas för föregångaren originalet och Star Wars trilogier. I sitt första Framträdande i den trilogin producerade första, episoder IV-VI han spelas av Sir Alec Guinness. Trilogin centers på Luke Skywalker strävan att förstora det galaktiska Imperiet, och Att bli en Jedi Knight. Kenobi spaken på Tatooine, Liksom Luke. Han är en av resterna av det en gång Stora Jedi samhället, som alla män förstördes av Darth Vader och Kejsaren. I Lucas "prequel-trilogin Episodes I-III, Obi-Wan Kenobi, spelad av Ewan McGregor, är Fortfarande en lärling till Jedi Master Qui-Gon Jinn. Han och Qui-Gon möter pojken Anakin Skywalker på Tatooine, och Qui -Gon går med på Att utbilda Anakin. Obi-Wan motsätter sig kraftigt denna utbildning, Vilket gör argumentet Att Anakin är för gammal (nio år) att Börja träna och har alltför Många Starka känslor Att göra Ett bra Jedi. I denna bedömning, Obi -Wan är helt rätt-det är Anakin passioner som leder till hans undergång. Anda, När Qui-Gon är dodad av Darth Maul, Obi-Wan Påtår Utbildning av Anakin och erkänner hans enorma möjligheter Kraft Att manipulera. I Den andra filmen i prequel-trilogin, Star Wars: The Attack of the Clones har Obi-Wan Kenobi upphöjts till rang av Jedi Knight och är huvudlärare för Anakin. Han är Fortfarande ung, ca 25, och han är uppriktigt sagt Inte en bra lärare. Anakin Kunskaper är utan tvekan bra, men Obi-Wan Int SE Hur mycket Anakin leds av SINA känslor, med och särskilt Int Inse Att Anakin har inlett en förbjuden relation Padme Amidala. I den tredje filmen Obi-Wan till fullo framträder Hur Långt Anakin har avvikit från Jedi bud, och befälhavaren Måste Göra det Mycket Svårt val för en förlamning, men inte för Att döda, hans elev I ett sista duell. Efter Duellen, är uppkomsten av Luke och Leia och död Deras mor Padme, Obi-Wan i uppdrag Att titta över Lukas och Skydda Honom från Att uppfatta Anakin Den förvandlade /Darth Vader.

Den ursprungliga trilogin som ligger ungefär 20 år efter föregångaren, Skapar Vissa logistiska problem. Den Obi-Wan Kenobi i den ursprungliga trilogin är Verkligen En mycket klokare människa och har levt som en Eremit Medan Luke växte upp, tid Vilket han hade gott om för kontemplation. Han har Definitivt lärt mig Att det är möjligt Att Komma tillbaka från döden, antydde Något vid Slutet av föregångaren trilogin. Mot slutet av den ursprungliga Star Wars Obi-Wan gör Darth Vader Att döda Honom, gör det möjligt för Luke och hans vänner Att undkomma Death Star. Hans förmåga Att Komma tillbaka från de döda i anden form, och Fortsätta Att inrikta Luke i sin utbildning: Obi-Wan Kenobi fortsätter Att göra framträdanden i alla tre av de ursprungliga trilogin filmer.

Även om han har avlidit, han och Jedi Master Yoda till fullo kan träna Luke Att vara en Jedi, och Hjälpa Luke Agera på det Sätt som KRAVs förstöra riket, och övertyga Darth Vader Att bli Anakin igen i sista stund av den tredje ursprungliga filmen. Genom utbildning Luke, Obi-Wan ser hans främsta mål i livet-utbildning av Anakin och hans sista inlösen, förverkligas. Han Deltar Också i profetian Om att Anakin kommer Att balansen på den kraft, något som uppnås Inte förrän Darth Vader kan Lägga undan synd Sith Utbildning och Rädda son Sin egen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.