Vem är Musorgsky?

Modest Petrovich Mussorgsky, eller Musorgsky, föddes i Karevo Ryssland 1839, och blev en av de fem, en grupp ryska kompositörer som ingår Mily Balakirev, Alexander Borodin, César Cui, och Nikolaj Rimskij-Korsakov. Han var känd för att fokusera på den ryska identiteten på hans musik och var påverkad av rysk historia och folklore i sitt arbete.

Musorgsky musikaliska utbildningen började vid sex års ålder med pianolektioner av sin mor. Han började spela för familj och bekanta på nio, och året därpå togs med sin bror att studera vid Peterschule i StPetersburg. Han gav ut sin första komposition piano när han var 12. Vid 13, inskrevs han i Kadettskolan av vakter för att förbereda sig för militärtjänstgöring. Hans pianospel var uppskattad, och han kunde fortsätta sina lektioner. Det var genom tjänsten till ett militärsjukhus som Musorgsky träffade Alexander Borodin, och han mötte Alexander Daromyzhsky, en framstående tonsättare på sin tid, med vem Musorgsky började umgås. Det var vid Daromyzhsky s soirées att Musorgsky träffade César Cui och Balakirev. som beslöt att hjälpa Musorgsky musikaliska karriär och presenterade honom för musik bortom pianomusik, som var allt han hade vetat.

1858, kort efter början av Balakirev s förmyndarskap, gav Musorgsky upp sin provision för att fokusera på musiken. Följande år hade han möjlighet att hjälpa till med produktionen av en Glinka opera, Glinka är vid denna tid den mest kända ryska tonsättare. Familjens ekonomiska svårigheter följde frigörelse livegna år 1861, och på att sluta sina kontakter för att försöka hjälpa sin familj, började han lära sig själv. att hans mor inträffade 1865 och 1867, han komponerade den ursprungliga versionen av Night on Bald Mountain . Året 1867 markerade även den första hänvisningen till fem och ett större samband mellan Musorgsky och Daromyzhsky. Musorsgky började och kastas en opera baserad på naturliga tal mönster, men år 1868 började han skriva en opera av berättelsen om Boris Godunov.

Kombinera en Pusjkin spela och en historisk text Karamzin, avslutade han den första versionen 1871, bara för att få den avvisad i brist på en prima donna roll. Han ändrade det, utdrag var iscensatt 1873, och den första full produktion följde i februari 1874. Under utvecklingen av Boris Godunov , skapade Musorgsky också ett körverk version av Night on Bald Mountain .

Snart hade denna höga punkt passerats och Musorgsky sörjde upplösningen av fem och död av hans vän Viktor Hartmann. Musorgsky började dricka kraftigt, men också komponerade piano sviterna Tavlor på en utställning . Han så småningom blev avskedad från sitt jobb på grund av hans frånvaro från alkoholism, och fick stöd av sina vänner för en tid. I början av 1881 drabbades han av flera anfall, och dog några veckor senare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.