Vem är John Cage?

Kompositör John Cage var ursprungligen från Los Angeles, Kalifornien 1912. Efter att ha gått Pomona College för en kort tid turnerade han i Europa för en tid, och återvände till USA för att studera musik 1931. Hans lärare var Richard Buhlig, Adolph Weiss, Henry Cowell, och Arnold Schönberg och hans första kompositioner följde Schönbergs 12-ton tillvägagångssätt. Han fick arbete som lärare själv i Seattle, och under åren 1936-1938, grundade han percussion ensembler för att få aktörer till sina verk. Samtidigt, han och Merce Cunningham, koreograf, dansare och Cage vän-prövat gemensamma arbeten.

1939 Cage experimenterade med nya sammansättning strategier, inklusive en som kallas "beredd piano", som omfattar att infoga objekt i piano eller på annat sätt modifiera det att producera ljud som inte är kännetecknande för mätinstrumentet. Cage tillade också bandspelare, radioapparater och skivspelare till föreställningar, utöver traditionella akustiska instrument. Hans första noterade resultatet var en slagverksensemble konsert i New Yorks Museum of Modern Art (MOMA) 1943.

Cage intresse i östra filosofier som zenbuddism, som uppstod under åren som följde, kom att påverka hans musik. Han fortsatte att sudda klyftan mellan musik och andra typer av ljud, och skapat system för att införa slumpmässiga och element chans till musik. Detta fick till följd både av förändrade roll performer, liksom att föreställningar helt unik. Vissa delar av resultatet har blivit liggande på utövande konstnärer att avgöra på plats, såsom platser, tekniker och notera tid, medan andra kan avgöras av en extern källa, såsom I Ching . Med tiden lagt Cage andra medier att det musikaliska prestationer, men dessa medier, även hade slumpmässiga eller chans element, som i sitt arbete HPSCHD från 1969.

arbete med John Cage som får mest kända är hans 1952 verksam 4 '33 ", uttalas som" fyra minuter och Trettiotre Seconds, "i vilken han har tre rörelser tystnad. Han skrev också stycken som betalas inspiration till andra artister, såsom Cheap Imitation , en 1969 pjäs som syftar till att förmedla ett intryck av det arbete som kompositören Erik Satie och Roaratorio , namnet på en elektronisk komposition som innehåller ord från 1939 romanen Finnegan's Wake av irländska författaren James Joyce. Cage dog 1992 i New York.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.