Vem är Aerosmith?

Aerosmith är en hård-rock band med en stil stiftelse i blues. Innefattar emellertid bandets musik också några toner av pop, rhythm and blues, och med heavy metal. År 1970 bildades Aerosmith i Boston, Massachusetts. Den ursprungliga Bandet bestod av Joe Perry-gitarrist, Tom Hamilton-bas, Stephen Tyler-sångare, Joey Kramer-trummis och Ray Tabano-en annan gitarrist. Joe Perry och Tom Hamilton var i bandet The Jam Band innan de mötte upp med de andra männen och började Aerosmith.

Aerosmith, som ofta kallas "the bad boys från Boston," ersättas Ray Tabano med en annan gitarrist, som heter Brad Whitford, 1971. Snart började Aerosmith att samla fans i Boston, och 1972 skrev bandet kontrakt med Columbia Records. Efter det undertecknas, gick det på att göra ett antal album som gick multi-platina. Av 1975 var bandet som flyttar till mainstream, och år 1976 var dess berömmelse växer och bandmedlemmarna var på väg att bli bland de mest populära hard-rock stars av tiden. Förutom sitt debutalbum Aerosmith som släpptes 1973, album Toys in the Attic (1975) och Rocks (1976) hjälpte dem att komma dit .

Trots bandets framgång och senare av trogna fans började besväret att brygga. I slutet av 1970, narkotikamissbruk liksom konflikter mellan bandmedlemmarna orsakade stora svårigheter. Både Joe Perry och Brad Whitford lämnade bandet 1981. Jimmy Crespo och Rick Dufay undertecknas på med bandet som ersättare.

Tyvärr har bandet inte uppleva lika stora framgångar i början av 1980-talet, det släppte ett album under denna tid kallas Rock och en Hard Place , men inte ha samma framgång som tidigare. Så småningom återvände Joe Perry och Brad Whitford till bandet 1984, och bandet fortsatte sedan att underteckna ett skivkontrakt med Geffen Records. Ändå fortsatte missbruk att orsaka problem och försämra bandets fortsatta framgång. Slutligen, i slutet av 80-talet, nyktrat bandet upp och återfått sin tidigare nivå av popularitet när det släppte sitt album Permanent Vacation . Resten av 80-talet och 90-talet fortsatte att vara bra för bandet, som hade flera hits och även vunnit pris för några av sina album, såsom Nine Lives och Pump .

Idag fortsätter Aerosmith att turnera och göra musik. Faktum är att det anses vara en av de mest framgångsrika banden till sitt ursprung i USA. Bandet har sålt mer än 150 miljoner album för fans över hela världen. År 2001 blev invald Aerosmith in i Rock and Roll Hall of Fame, och bandet var även rankad som en av de 100 bästa artisterna genom alla tider av Rolling Stone Magazine.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.